+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Ventilatie is nodig om je huis schimmel- en vochtvrij te houden. Daarnaast kan een slecht geventileerd huis er voor zorgen dat je verschillende gezondheidsklachten krijgt, hoewel je niet altijd beseft dat dit door een slechte ventilatie komt. Daarom is zorgen voor een goede ventilatie erg belangrijk! Maar hoe wordt zo’n ventilatiesysteem nu eigenlijk geïnstalleerd? En wie installeert dat? Laten we eens alles wat je moet weten over de installatie van je ventilatiesysteem op een rijtje zetten.

   Waarom een ventilatiesysteem installatie?

   Dat een slechte ventilatie verschillende problemen met zich meebrengt, weten we ondertussen. Van schimmels en fijnstof tot gezondheidsklachten zoals allergieën en longaandoeningen… de ventilatie in je huis verbeteren is erg belangrijk. Maar waarom kiezen we hiervoor voor de installatie van een ventilatiesysteem? Als we deuren en ramen open zetten, is ons huis toch ook geventileerd?

   Ramen en deuren open zetten is onmisbaar in een huis, maar het is gewoon niet genoeg. Een ventilatiesysteem is veel efficiënter in het ventileren van alle hoeken en kanten van je huis. Daardoor geeft het meer kans op alle problemen oplossen. Ook is een ventilatiesysteem gewoon veel makkelijker. Het heeft bijna geen aandacht nodig, want je systeem doet het werk in jouw plaats.

   Waar wordt een ventilatiesysteem geïnstalleerd?

   Bij de installatie van een ventilatiesysteem wordt er eerst gekeken naar de fysieke omstandigheden in het gebouw. Deze bepalen vaak het systeem dat gekozen wordt, maar ook waar het systeem geplaatst wordt. Liefst wordt het samen met andere technische installaties geïnstalleerd, zodat de filters gemakkelijk elke zes maanden kunnen gecontroleerd worden.

   Woon je in een appartement? In appartementsgebouwen wordt een systeem meestal boven een verlaagd plafond of in de kast voor technische installaties geplaatst.

   Woon je in een huis? Voor eengezinswoningen kiezen we voor de installatie van een horizontaal ventilatiesysteem in het plafond. Zo’n model maakt de installatie van leidingen eenvoudiger. Ook neemt het in huis zelf geen plaats in beslag.

   Hoe gebeurt de installatie van het ventilatiesysteem?

   Je installeert of vervangt een ventilatiesysteem niet in een paar minuten tijd. We volgen verschillende stappen om de installatie van je ventilatiesysteem mogelijk te maken.

   Stap 1: de kleppen plaatsen

   De kleppen plaatsen we op een plek in de kamer waar bewoners de minste tijd doorbrengen, waardoor we zo tocht kunnen vermijden.

   – Toevoerluchtkleppen in woonruimtes moeten achter in de kamer worden geplaatst. Ver weg van meubels, dicht bij de ramen en idealiter boven een radiator.

   – Uitlaatkleppen worden direct boven een vocht- en warmtebron geplaatst. Bijvoorbeeld boven de douche, wasmachine of vaatwasser. Liefst zo hoog mogelijk.

   Stap 2: het ventilatiesysteem, geluiddempers en ventilatie kanalen

   De ventilatie-eenheid zelf plaatsen we graag in het midden van de ruimte die geventileerd moet worden. Hiervoor gebruiken we geen woonruimtes, om geluidsoverlast te voorkomen. Op die ventilatie eenheid sluiten we de kanalen, elektriciteit en condens afvoer aan.

   Stap 3: luchtinlaat en -uitlaat

   Als laatste stap in de installatie brengen we de inlaat en uitlaat voor de ventilatiekanalen in de gevel en op het dak aan.

   Verse buitenlucht wordt het huis binnengebracht via een dak ventilatie of een gevelventilatie. Ook de afvoer van uitlaatlucht gebeurt via een dak ventilatie of gevelopening.

   De installatie van je ventilatiesysteem door Cubica 3

   Hoewel je verschillende zelfbouwpakketten voor ventilatiesystemen op de markt kan vinden, raden wij aan om hier een professional voor in te schakelen. Iemand met de juiste kwalificaties is in staat om het beste ventilatieplan voor jouw woning op te maken en uit te voeren. Een professional heeft ervaring met de installatie van een ventilatiesysteem. Ook weet hij de problemen en pijnpunten op te sporen en uit de weg te gaan.

   Cubica 3 is zo’n professioneel bedrijf. Ons team heeft kennis van verschillende soorten ventilatiesystemen en kan probleemloos je woning ventileren. Wij staan voor een klantgerichte aanpak waarbij we luisteren naar jouw wensen en ideeën. Deze gaan we dan te integreren in een werkplan. Wij leveren zorgvuldig en efficiënt werk. Zowel aan kleine en grote bedrijven, en particulieren.

   Meer informatie over de installatie van je ventilatiesysteem?

   Heb je meer vragen, wil je graag een offerte opvragen of praat je gewoon eens graag over je ventilatieplannen? Wij zijn er voor je!

   Neem contact met ons op via onze contactpagina, e-mail of telefoon en we staan je graag te woord!

   Pin It on Pinterest

   Share This