+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Je moet er op dit moment niet aan denken om de verwarming aan te zetten. Wij willen de zomerpret niet bederven maar voor je het weet staat de winter weer voor de deur en gaat bij de meeste mensen de kachel zo snel mogelijk weer aan. Stookkosten kunnen echter hoog oplopen dus als jij op zoek bent naar een manier om de gasrekening te verlagen dan hebben wij de oplossing. Ga voor luchtventilatie in huis! In dit artikel lees je alles over hoe luchtventilatie in huis zorgt voor een lagere gasrekening. 

   Luchtvochtigheid heeft invloed op de gasrekening

   De luchtvochtigheid in de woning heeft een grote invloed op hoe warm het wordt. Hoe vochtiger het is hoe lager de temperatuur blijft. In de zomer is dat soms prettig, al zorgt vochtige lucht in de zomer vaak voor dat bedrukkende gevoel. Ook zweet je sneller in ruimtes waar de lucht vochtig is. De meeste mensen vinden niet prettig.  

   In de winter is het om deze reden juist fijn als de lucht wat droger is. Met een perfect vochtgehalte in jouw woning zorg je ervoor dat het in de zomer niet te warm en in de winter niet te koud wordt in de woning. Omdat droge lucht warmte beter geleid zal de lucht in de winter ook sneller opwarmen op het moment dat je de kachel aanzet. Snelle opwarming zorgt er weer voor dat de kachel sneller uit kan en een optimale luchtvochtigheid zorgt ervoor dat de warmte niet ontsnapt. 

   Met mechanische luchtventilatie ZORG JE ER eenvoudig voor dat de luchtvochtigheid optimaal blijft. Hierdoor gaan de stookkosten omlaag waardoor de gasrekening minder hoog is. Wil je optimaal gebruik maken van warme lucht dan is een WTW-unit een goede oplossing voor in jouw woning. Tot slot heeft luchtventilatie in huis een goede invloed op de gezondheid van het hele gezin. Je leest er meer over in onze artikelen over ventilatie en gezondheid.

   Goede ventilatie in huis loont

   Een goede ventilatie in huis is in feite dus minder vochtig waardoor de temperatuur beter word geregeld. Zowel in de winter als in de zomer. Op de lange termijn is luchtventilatie in huis dus slimme investering. Je beschermt niet alleen de woning tegen vocht maar je verbeterd ook het binnenklimaat voor het hele gezin.

   Volgens ons is de meest rendabele manier van ventileren via balansventilatie zoals bijvoorbeeld een WTW-unit. Wist je dat steeds meer banken zogenaamde verduurzamingshypotheken  aanbieden? Hier kun je gebruik van maken als je jouw huis duurzamer wilt maken door bijvoorbeeld te investeren in duurzame luchtventilatie in jouw woning. Zo wordt het verduurzamen van jouw woning makkelijker.

   Ben je benieuwd naar het beste mechanische ventilatiesysteem voor in jouw woning? Neem dan nu contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

   5 ruimtes waar luchtventilatie in huis onmisbaar is

   We beginnen met de minst voor de hand liggende ruimte: de kruipruimte. Controleer regelmatig of de ventilatieroosters in de kruipruimte (indien aanwezig) nog schoon en open zijn. Zorg ervoor dat de bodem van de kruipruimte luchtdicht is met bijvoorbeeld folie. Zo zorg je ervoor dat vocht en schadelijke stoffen zich minder snel ophopen in de kruipruimte. 

   kruipruimte

   Woonkamer ventileren

   woonkamer

   De volgende logische plek om te ventileren is de woonkamer. Je brengt vaak veel tijd door in de woonkamer en het is dan ook wel prettig om deze ruimte zo goed mogelijk te ventileren. Kies ervoor om mechanische en natuurlijke ventilatie met elkaar te combineren als je behoefte hebt aan meer ventilatie in de woonkamer. Zorg er ook voor dat je stand 2 of 3 gebruikt bij als je thuis bent. 

   Slaapkamer ventileren

   Om je slaapkamer optimaal te ventileren kun je hier een ventilatierooster laten plaatsen. Zorg ervoor dat de roosters overal in het huis goed schoon zijn om te voorkomen dat er vuil en stof de kamer is wordt geblazen. ZET HET RAAM ‘S NACHTS OP EEN KIES ALS JE BEHOEFTE HEBT AAN MEER FRISSE LUCHT. Zo combineer je mechanische en natuurlijke ventilatie voor een optimaal binnenklimaat. 

   ventilatie in huis slaapkamer

   Keuken ventileren

   ventilatie in huis keuken

   De mechanische ventilatie in de keuken kun je het best combineren met een elektrische afzuigkap die je kunt gebruiken tijdens het koken. Laat de afzuigkap na het koken nog 15 minuten aan om de lucht goed schoon te maken. Je kunt er ook voor kiezen om een ventilatiewisselklep in het afvoerkanaal van de afzuigkap te plaatsen. Hierdoor maak je natuurlijke ventilatie mogelijk wanneer de afzuigkap niet wordt gebruikt. 

   Naast mechanische ventilatie in de badkamer kun je het binnenklimaat en de luchtvochtigheid verminderen door tijdens en na het douchen een raam op een kier te zetten. Hang handdoeken niet te drogen in de badkamer maar in een andere ruimte en hang logischerwijs ook geen natte kleding te drogen in de badkamer. Zet de mechanische ventilatie tijdens het douchen op stand 3 voor optimale ventilatie in de badkamer. 

   ventilatie in huis badkamer

   Pin It on Pinterest

   Share This