fbpx
+31 6 29540828 info@cubica3.nl

Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie

Goede ventilatie is essentieel in een woning of op kantoor. Door te ventileren, ververs je de lucht in de ruimte. Een slecht geventileerde ruimte is slecht voor de gezondheid. De hoeveelheid vocht in de lucht kan leiden tot schimmels, luchtwegproblemen en allergieën. 

Door de installatie van mechanische ventilatie zorgt u ervoor dat de lucht in huis altijd goed ververst wordt. De overtollige vocht wordt consistent afgevoerd en dit zorgt voor een gezond en prettig leefklimaat. 

Er zijn diverse oplossingen voor mechanische ventilatie. Er is dus altijd een gepaste oplossing voor uw woonruimte of kantoor. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Verschil Mechanische ventilatie en een WTW-Unit

Mechanische ventilatie biedt uitkomst wanneer u de lucht in uw woning continu wilt verversen. Zonder enige moeite heeft u altijd een comfortabel en gezond leefklimaat. Een WTW-systeem, oftewel een warmteterugwin-systeem, combineert zowel de afvoer als de toevoer van verse lucht in één systeem. De focus in dit systeem ligt voornamelijk op het winnen van energie door het hergebruiken van warmte.

Beide systemen hebben hun voordelen. Een WTW-systeem is effectief voor het verversen van lucht en het op peil houden van de luchtvochtigheid. Het systeem is bovendien energiebesparend en duurzaam.

Een mechanisch ventilatiesysteem is ideaal voor het versen van de lucht in uw woning en is de relatief voordelige optie. Het systeem is eenvoudig en snel te installeren én behoeft minder onderhoud dan een WTW-systeem.

gemiddeld verbruik mechanische ventilatie

Waarom mechanische ventilatie?

N

een gezond binnenklimaat

N

ventilatie zonder open ramen

N

goede luchtvochtigheid in huis

Wat Cubica3 voor u kan betekenen

Elke dag komt er ongeveer 10 liter vocht bij in de lucht van ons huis. Als dit vocht in de lucht blijft hangen, kan dat leiden tot schimmels, allergieën en luchtwegproblemen.  Goede ventilatie zorgt voor een consistente afvoer van overtollig vocht en houdt u en uw huis gezond.

balansventilatie

ventilatie onderhoud / reinigen

Voor goedwerkende mechanische ventilatie in huis is het belangrijk om de installatie regelmatig te reinigen en te laten onderhouden. Door de jaren heen kan de effectiviteit van het systeem namelijk afnemen. Wij van Cubica3 kunnen uw mechanische ventilatie professioneel onderhouden en reinigen.

ventileren badkamer zonder raam

Ventilatie vervangen

Wilt u ook een gezond leefklimaat creëren op kantoor of in uw woning? Dan staan wij voor u klaar voor het plaatsen van een gepast mechanisch ventilatiesysteem. Met onze expertise profiteert u binnen no-time van gezonde lucht en een goede luchtvochtigheid.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de wachttijden?

Wij kunnen u doorgaans al binnen een week inplannen voor onderhoud, reiniging of plaatsing. We werken ook ‘s avonds en in het weekend om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. 

Hoelang duurt het vervangen of reinigen van de ventilatiebox?

Wij kunnen uw ventilatiebox doorgaans in 1 uur reinigen, onderhoud, vervangen en uitmeten. 

Mijn ventilatiebox maakt lawaai, wat is dat?

Als uw ventilatiebox lawaai maakt, wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt door de lagers. Deze zijn gelukkig eenvoudig te vervangen. Is uw ventilatiebox ouder dan 15 jaar, dan adviseren wij u deze te vervangen. Wij voorzien u graag van advies. 

Wat kan ik van Cubica3 verwachten?

Cubica3 bestaat uit monteurs met jarenlange ervaring met het installeren, onderhouden en reinigen van ventilatiesystemen. Wij zijn gespecialiseerd in gezinswoningen, maar we hebben volop ervaring met het monteren van ventilatiesystemen op kleine en grote schaal.  

Rekenen jullie voorrijkosten?

Bij Cubica3 rekenen wij GEEN voorrijkosten wanneer wij bij u langskomen voor onderhoud, reiniging of montage.

Cubica 3 - Uw Luchtventilatie Specialist - Waarom Ventilatie?
N

Garantie van kwaliteit

Niet goed? Geld terug.

N

Tranparantie in prijs

Geen verrassingen achteraf.

N

Klant staat centraal

Uw wensen staan op de eerste plek.

Een aantal reviews

We laten graag onze klanten aan het woord.

Ron de Raat - Westeind BV

Een uitstekend collega bedrijf! Na veel samen gewerkt te hebben en vele mooie projecten neer gezet te hebben is Cubica³ een bedrijf die wij nog velen malen zullen inhuren!

Bevico

Wij werken nu al ruim 3 jaar samen met Cubica³ en dit gaat al jaren uitstekend. Levert top werk, staat altijd klaar! Wij zullen voorlopig nog samen met Cubica³ samenwerken! Bedankt!

Martijn van der Lee - CLB BV

Voor een project betreft 4 grote woningen hadden wij een projectleider voor de ventilatiesystemen nodig. Hier kwam wij uit bij Jay van Cubica³. Het project is uitstekend afgerond!

Ventilatie systemen geinstalleerd

Bespaard voor woningen

Blije gezinnen

Pin It on Pinterest

Share This