+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   lWTW staat voor warmteterugwinning. Ventilatie waarmee je niet alleen schone lucht naar binnen haalt, maar ook warmte vasthoud. WTW-ventilatie is een energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventileren. Hierdoor is WTW-ventilatie niet alleen in huis van grote waarde, maar ook in een vergader- of feestzaal. In dit artikel lees je alles over de werking en voordelen van WTW-ventilatie.  

   Hoe werkt WTW-ventilatie?

   Met WTW-ventilatie zorg je voor mechanische toe- en afvoer van de lucht in de ruimte. Het systeem maakt gebruik van gescheiden kanalen en buizen die op verschillende plekken in de woning of het pand uitkomen. De buizen van aanvoer en toevoer van lucht worden op slimme plekken geplaatst.

   De afvoerbuis haalt vochtige lucht uit vochtige ruimtes terwijl de toevoerbuis frisse lucht van buiten naar binnen haalt. Voordat de lucht de kamer ingeblazen word, komt deze langs een warmtewisselaar. De warmtewisselaar zorgt ervoor dat de frisse lucht met een aangename temperatuur de woning of ruimte in wordt geblazen. Zo verlies je geen warmte maar profiteer je toch van frisse lucht!

   De voordelen van WTW-ventilatie in huis

   Een WTW installatie aanleggen in je woning of bedrijfspand heeft 3 grote voordelen. Een dergelijk systeem bespaart kosten en is goed voor je gezondheid. Lees snel verder om de 3 belangrijkste voordelen van een warmteterugwinning systeem te ontdekken.

   Lagere stookkosten

   Met WTW-ventilatie is je ventilatiesysteem niet alleen ingericht om de lucht in de ruimte te zuiveren, maar ook om de temperatuur te regelen. In de winter zorgt de warmtewisselaar ervoor dat je minder stookkosten hebt. Je hoeft de verwarming immers niet aan te zetten als je gebruik maakt van het WTW-ventilatiesysteem. Temperatuurregeling is niet alleen bevorderlijk voor het woon- of werkcomfort, maar zorgt er ook voor dat de kamer minder vochtig is waardoor vochtplekken worden voorkomen.

   Schone lucht in huis

   Het gebruiken van een WTW-ventilatiesysteem is ook goed voor je gezondheid. Bij natuurlijke ventilatie waarbij je de ramen van je woning openzet, komen er ook minder gezonde stoffen naar binnen. Denk bijvoorbeeld aan bacteriën, pollen, zand en fijnstof.

   Jouw WTW-ventilatiesysteem filtert de lucht die binnenkomt. Door de lucht te filteren worden vervelende en ongezonde stoffen uit de lucht verwijderd voordat de lucht de kamer in wordt geblazen. Zorg voor goed onderhoud van jouw WTW-systeem en vervang de filters 1 tot 2 keer per jaar om ervoor te zorgen dat het systeem schone lucht naar binnen blijft blazen.

   Stille ventilatie

   Als je je bedenkt dat het WTW-ventilatiesysteem meerdere buizen en kanalen bevat én gebruik maakt van een warmtewisselaar, dan maak je je vast zorgen over het geluid dat dit apparaat produceert. Gelukkig maakt de technologie steeds grotere stappen waardoor er motoren gemaakt kunnen worden die vrijwel geen geluid produceren.

   Onze WTW units zijn ontwikkeld voor woonhuizen en bedrijven. Zo kun je onze WTW units in je woning of bedrijfspand plaatsen als balansventilatie systeem waardoor je bespaard op stookkosten. Je zult al snel merken dat het leef comfort ook omhoog gaat na installatie van een warmteterugwinning systeem. Neem nu contact op of bekijk al onze producten in onze shop

   Pin It on Pinterest

   Share This