+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Waarom is Goede Ventilatie Belangrijk? Het is iets waar je misschien niet zo vaak over nadenkt, maar goed ventileren is eigenlijk onmisbaar in het dagelijks leven. Wanneer een ruimte niet goed geventileerd is, kunnen er namelijk diverse gezondheidsklachten ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan chronische verkoudheid, hoofdpijn, allergieën en longaandoeningen. Kamp jij regelmatig met dit soort klachten? Dan zou het best wel eens zo kunnen zijn dat jouw woning of ruimte slecht geventileerd is.

   Goede ventilatie daarentegen zorgt er juist voor dat vochtige en schadelijke lucht op tijd uit de ruimte wordt afgevoerd. Naast het feit dat deze lucht schadelijk is voor je gezondheid, ontstaat er door vochtige lucht ook nog eens schimmel. Dat wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen! Zorg er dus voor dat jouw ruimte goed geventileerd wordt en dat je gezondheidsklachten en schimmel voorkomt.

   Waarom is goede ventilatie belangrijk?

   Kan ik niet gewoon de ramen open zetten ter ventilatie?

   Uiteraard is het goed om de ramen regelmatig open te houden en het huis lekker door te laten luchten. Toch heeft dit niet hetzelfde effect als een goed ventilatie systeem. Wanneer het koud is buiten, laat vrijwel niemand namelijk het raam openstaan, wat logisch is natuurlijk! Toch is het ook in de winter belangrijk om jouw ruimte goed te ventileren.

   Ook in de zomer zitten er vele nadelen aan het open laten van de ramen. Zo kan er bijvoorbeeld veel ongedierte naar binnen komen en ook in de zomer kan er zomaar ineens een flinke regenbui ontstaan, waardoor alle ramen snel weer gesloten moeten worden. Wanneer je gebruik maakt van een ventilatie systeem kun je dus gewoon altijd zorgen voor een schone en frisse lucht. Nog een nadeel van het openzetten van de ramen zijn de schadelijke stoffen die op deze manier binnen komen. Hieronder lees je daar meer over.

   Schadelijke stoffen in onze lucht

   Zeker nu we veel thuis zitten is het belangrijk dat je je bevindt in een schone en frisse omgeving. Er komen elke dag ontzettend veel schadelijke stoffen onze omgeving binnen, zeker wanneer we de ramen open hebben om even lekker ‘te luchten’. Denk bijvoorbeeld aan uitlaatgassen, fabrieken, tabaksrook, houtkachels en zelfs schoonmaakmiddelen. Wanneer er veel van deze schadelijke stoffen in onze omgeving aanwezig zijn, dan kun je je dus voorstellen dat de lucht alles behalve schoon is.

   Het afvoeren van vocht

   Daarnaast wordt er dagelijks ook nog eens ontzettend veel vocht geproduceerd in een huishouden. Dit gebeurt tijdens het koken, douchen, het drogen van de was, maar ook gewoon door onze ademhaling. Als dat vocht niet wordt afgevoerd, trekt het naar het plafond, in de muren en op de ramen. Ook daarom is het dus ontzettend belangrijk dat deze vochtige lucht afgevoerd kan worden.

   Waarom is goede ventilatie belangrijk?

   Zoals je ziet is het dus ontzettend belangrijk om een goede ventilatie te voorzien en op die manier te voorkomen dat jij verblijft in een vuile, schadelijke of vochtige lucht.

   Wil jij voortaan profiteren van een schone luchtkwaliteit? Neem dan gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw woning of pand te bespreken! Onze expert staat graag voor je klaar.

   Pin It on Pinterest

   Share This