+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Een warmteterugwinsysteem met bypass (WTW) is een innovatieve en duurzame oplossing die een optimale balans biedt tussen een gezond binnenklimaat en energie-efficiëntie. Deze systemen zijn onmisbaar in hedendaagse woningen en gebouwen. Ze spelen namelijk een cruciale rol in het beheren van energie en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Het WTW-systeem met bypass is meer dan een technologische brug tussen comfort en duurzaamheid. Het is een essentieel element voor het bevorderen van milieuvriendelijkheid en het verminderen van energieverbruik. In dit artikel verkennen we de geavanceerde werking, de intelligente bypass-functie, en de impact van dit systeem op onze leefomgeving en het milieu.

   Warmteterugwinsysteem met bypass

   Basisprincipes van een WTW-unit

   Een Warmteterugwinning (WTW) unit is een revolutionair ventilatiesysteem dat een sleutelrol speelt in het creëren van een gezonde en energie-efficiënte leefomgeving. Dit systeem is ontworpen om vervuilde lucht effectief af te voeren en tegelijkertijd verse, schone lucht aan te voeren. Zo zorgt het systeem voor een hoge luchtkwaliteit in de goed geïsoleerde huizen en kantoorgebouwen van vandaag.

   De WTW-unit werkt volgens een eenvoudig maar effectief principe. Het maakt gebruik van een warmtewisselaar om de warmte van de afgevoerde lucht over te dragen aan de binnenkomende koele lucht. Dit proces van warmteterugwinning is niet alleen cruciaal voor het handhaven van een comfortabele binnentemperatuur. Het draagt ook bij aan aanzienlijke energiebesparingen. De noodzaak voor aanvullende verwarming of koeling is namelijk lager met een WTW unit.

   In de kern van het WTW-systeem vind je een geavanceerd filtermechanisme dat kleine stofdeeltjes en verontreinigingen uit de aangevoerde lucht filtert. Hierdoor ontstaat er een zuivere en gezonde luchtstroom. Dit is van onschatbare waarde voor het verbeteren van de kwaliteit van lucht en het verminderen van gezondheidsrisico’s die veroorzaakt worden door luchtvervuiling.

    

   De rol van de bypass in een WTW unit

   De bypass in een Warmteterugwinning (WTW) unit is een fundamenteel onderdeel van de unit. Het is speciaal ontworpen om de efficiëntie en effectiviteit van het systeem te optimaliseren, vooral tijdens de warmere maanden. De bypass is essentieel voor het reguleren van de temperatuur en het voorkomen van oververhitting. Dit gebeurt door de warmtewisselaar te gebruiken wanneer de buitentemperatuur lager is dan de binnentemperatuur.

   De bypass-functie is intelligent en detecteert automatisch wanneer het nodig is om geactiveerd te worden. Dit gebeurt met sensoren die een vergelijking tussen binnen- en buitentemperaturen maken. Wanneer de buitentemperatuur koeler is dan de binnentemperatuur, wordt de bypass geopend. De warmtewisselaar zorgt vervolgens voor omzeiling, zodat er geen warmteoverdracht plaatsvindt tussen de afgevoerde en aangevoerde lucht.

   In de context van duurzaam wonen en werken, speelt de bypass een belangrijke rol in het bereiken van evenwicht tussen comfort en energie-efficiëntie. Het stelt het WTW-systeem in staat om te reageren op veranderende weersomstandigheden en om de binnenluchttemperatuur op een energiezuinige manier te reguleren. Dit draagt weer bij aan een vermindering van de ecologische voetafdruk van gebouwen.

   Het begrijpen van de rol van de bypass is essentieel voor iedereen die streeft naar een groenere en meer duurzame leef- of werkomgeving. Het is een belangrijk aspect van moderne ventilatiesystemen die gericht zijn op het bevorderen van welzijn en milieubewustzijn. Maar hoe zit het met de bypass in verschillende seizoenen?

    

   Belang van de bypass in verschillende seizoenen

   • Winter: In de winter is de bypass meestal gesloten, zodat de warmtewisselaar de koude, binnenkomende lucht kan voorverwarmen met de warmte van de afgevoerde lucht. Dit draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat en energiebesparing.
   • Zomer: In de zomer is de bypass essentieel om te voorkomen dat de warmtewisselaar de binnenkomende frisse lucht onnodig opwarmt. Dit kan leiden tot een oncomfortabel warm binnenklimaat en hogere energiekosten.

   Een WTW-unit met bypass is een slimme oplossing die ervoor zorgt dat de lucht in gebouwen fris en gezond blijft, terwijl het ook energie bespaart. De slimme bypass-functie is superbelangrijk omdat het helpt om het binnen lekker comfortabel te houden, ongeacht het seizoen. Het regelt hoeveel warmte er wordt uitgewisseld tussen de lucht die naar binnen en naar buiten gaat. Dit betekent dat je zowel een aangename temperatuur als een lagere energierekening kunt hebben! Kortom, het is een must-have voor iedereen die in een modern en comfortabel gebouw wil wonen of werken.

   Klaar voor een comfortabeler en groener huis of kantoor? Check dan snel de superinnovatieve Warmteterugwinning systemen van Cubica3! Ontdek hoe jij ook lekker comfortabel én energiezuinig kunt wonen of werken. Klik snel door en stap vandaag nog over op een duurzamere levensstijl!

   Pin It on Pinterest

   Share This