+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   WTW-systemen zijn erg belangrijk in de woningbouw omdat ze ervoor zorgen dat de luchtkwaliteit binnenshuis op peil blijft. Dit is vooral belangrijk in de winter wanneer we in Nederland meer te maken krijgen met condensatie. Het gevolg hiervan is schimmelvorming, en dat is weer slecht voor de gezondheid. Nu we in 2023 steeds meer nieuwbouwprojecten zullen zien, is goede mechanische ventilatie een belangrijk aandachtspunt. Waarom dat zo is en welke WTW oplossingen wij voor commerciële en residentiële bouwprojecten aanbieden? Dat ontdek je in dit artikel. 

   WTW oplossingen

   Wat is een WTW unit en hoe verschilt dit systeem van normale mechanische ventilatie?

   Waar een normaal mechanisch ventilatiesysteem ervoor zorgt dat vervuilde lucht wordt vervangen door schone buitenlucht, zorgt een WTW unit ervoor dat de temperatuur geregeld blijft. In de winter warmt de unit de koude buitenlucht namelijk op met behulp van de warmte die al in huis aanwezig is. Daarom noemen we deze vorm van mechanische ventilatie een warmteterugwinningssysteem. 

   “Het grote verschil tussen normale mechanische ventilatie en een WTW unit is dat een WTW unit de lucht niet alleen schoon, maar ook op temperatuur houdt.”

   WTW oplossingen voor commerciële en residentiële bouwprojecten

   Om de hedendaagse regel- en wetgeving na te kunnen leven, moet je tijdens een bouwproject aan allerlei zaken denken. Zo is het bij nieuwbouwprojecten bijvoorbeeld verplicht om het pand te voorzien van mechanische ventilatie. Kies je tijdens zo’n project niet voor normale ventilatie, maar een WTW unit? Dan verhoogt dit de waarde van het pand en werk je bovendien mee aan het verduurzamen van het pand.

   Een warmteterugwinningsunit is namelijk een efficiënte manier om een gebouw te verwarmen, omdat er geen verbrandingsproces plaatsvindt. Dit verminderd de uitstoot van kooldioxide met maximaal 60% en zorgt op de korte en lange termijn voor een lagere energierekening en een hoger energielabel.

   Professionele installatie van nieuwe systemen

   Of het nu gaat om de installatie van een mechanisch ventilatiesysteem in een woning of een bedrijfspand. Het is altijd belangrijk dat de installatie van een ventilatiesysteem op de juiste manier gebeurt. Gaat er tijdens het aanleggen namelijk iets mis, dan vermindert dit de effectiviteit van het systeem en loop je op de korte en lange termijn tegen kosten op. Denk bijvoorbeeld aan kosten van het vervangen van onderdelen die kapot zijn door verkeerde installatie of hogere onderhoudskosten in huis, omdat de luchtvochtigheid en temperatuur uit balans zijn.

   Je voorkomt dit soort problemen door het aanleggen van een mechanisch ventilatiesysteem te laten doen door een erkende installateur. Kies je voor de professionals van Cubica³ dan mag je rekenen op 7 jaar vakmanschap, ruime ervaring, hoogwaardige materialen en uitstekende klantenservice. Bij Cubica³ zijn wij niet alleen gespecialiseerd in het aanleggen en installeren van mechanische ventilatiesystemen. Je kunt ook op ons rekenen voor het periodieke onderhoud, reparatie en vervanging van mechanische ventilatiesystemen. Tot slot geven wij persoonlijk advies voordat de installatie plaatsvindt. Zo weet je zeker dat het systeem aan al je verwachtingen, wensen en regelgeving voldoet.

   Ben je op zoek naar meer informatie over het aanleggen van WTW ventilatie voor commerciële of residentiële bouwprojecten? Neem nu contact met ons op voor meer informatie over onze diensten.

   Pin It on Pinterest

   Share This