+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Met een WTW-unit wordt warmte van de ene naar de andere luchtstroom overgedragen. Maar de ene WTW-unit verschilt van de andere. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van de juiste unit en daarom vertellen wij je in dit artikel alles wat je moet weten over een WTW-unit.

   Kies je voor een bestuurbaar of automatisch systeem?

   Als je gebruik maakt van een WTW-unit met sensoren, dan kan het systeem de luchtkwaliteit meten. Op basis van de luchtkwaliteit wordt de ventilatie verhoogd of niet. Dit gaat automatisch, waardoor je nergens meer over na hoeft te denken. Dit zorgt ervoor dat je altijd in een goed binnenklimaat leeft en je op de lange termijn kosten bespaard. Het systeem herkent namelijk dat je niet thuis bent. Vergeet je om de ventilatie te verlagen als je weg bent? Dan doet de automatische WTW-unit dit voor je.

   Let op het debiet

   Het debiet, ofwel het vermogen, is het volume aan lucht dat de WTW-unit per tijdseenheid kan verplaatsen. Hoe groter de oppervlakte, hoe groter het vermogen moet zijn. Wil je zeker zijn dat je een WTW-unit met het juiste debiet in huis haalt? Neem contact met ons op! Wij adviseren je graag.

   Houd rekening met geluid

   Tegenwoordig zijn de meeste WTW-units fluisterstil, maar je moet altijd rekening houden met lichte ruis. Zorg er daarom voor dat de WTW-unit op een strategische plaats staat. Geen zorgen, want onze experts helpen ook graag bij het bepalen van de juiste plek voor de unit.

   Automatische bypass?

   Kies je voor een WTW-unit met een automatische bypass, dan wordt de luchtstroom langs de warmtewisselaar onderbroken bij hogere temperaturen. Zo heb je in de zomer geen last van warme lucht in huis. Je kunt ook kiezen voor een WTW-unit met een handmatige bypass. Hiernaast beschikken sommige units over een vorstbeveiliging. Door de vorstklep op de motor wordt de temperatuur van de binnenruimte gebruikt om buitenlucht op te warmen. Hierdoor voorkom je het risico dat de unit uitvalt bij te lage temperaturen.

   welke bediening heeft jouw voorkeur?

   Je hebt tegenwoordig ook WTW-units met een draadloze afstandsbediening. De meeste units hebben echter een handmatige bediening. Je kunt er bij sommige modellen zelfs voor kiezen om gebruik te maken van een app op je smartphone om de WTW-unit hoger of lager te zetten. Hiernaast is het goed om na te denken over welk formaat jouw voorkeur heeft en waar en hoe je de unit wilt plaatsen.

    

   WTW-unit

   Laat je adviseren door Cubica3!

   Wil je een WTW installatie aanleggen? Om de juiste keus te maken voor in jouw woning of pand kun je contact maken met Cubica3. Door samen met onze ventilatie expert naar verschillende modellen te kijken kun je een weloverwogen keus maken. Zo weet je zeker dat je voor de meest zuinige WTW-unit kiest die precies doet wat hij moet doen. Onze vakmannen helpen je bovendien graag met een snelle en veilige installatie van de unit. Hiernaast helpen wij je graag met bepalen waar de unit het beste geplaatst kan worden. Zo kun je optimaal gebruik maken van je nieuwe WTW-unit.

   Voordelen van een WTW-unit

   Allereerst bespaar je op je energiefactuur. De WTW unit zorgt er namelijk voor dat koude buitenlucht verwarmd word voordat het de woning binnenkomt. Hierdoor hoef je minder te stoken waardoor de kosten omlaag gaan. De WTW-unit zorgt hiernaast voor een gezond binnenklimaat. De vervuilende lucht wordt afgevoerd en pollen, stuifmeel en stof worden gefilterd. Met goed onderhoud zorg je voor een optimaal binnenklimaat op de lange termijn. 

   Hiernaast gaat het wooncomfort omhoog door een WTW-unit. Je hebt namelijk geen last meer van tocht! Je voorkomt te warme lucht in huis met een bypass. Als je optimaal gebruik wilt maken van een energiezuinige WTW-unit dan is goed onderhoud essentieel. Dit zijn de richtlijnen voor het algemene onderhoud van de units:

    • Vervang de filters om de 6 à 12 maanden
    • Plan technisch onderhoud om de 4 jaar
    • Luchtventilatiekanalen reinigen doe je om de 6 jaar

    WTW unit laten plaatsen door cubica3

    Om er zeker van te zijn dat de werking van de WTW-unit optimaal is, is het van belang dat de unit goed word geplaatst. Je kunt de unit daarom het beste door een professional laten installeren. De experts van Cubica3 kunnen je uitgebreid informeren over alle mogelijkheden in jouw pand of woning. Zo lopen wij onze units graag met je door en helpen wij bij het bepalen van het juiste vermogen. Hierdoor ben jij verzekerd van een optimale werking van je WTW-unit. Benieuwd wat jij kunt besparen? Klik op de onderstaande knop! 

    Pin It on Pinterest

    Share This