+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Met de toenemende vraag naar grotere, energiezuinigere gebouwen, wordt mechanische ventilatie een belangrijk onderdeel in het ontwerp van gebouwen. Mechanische ventilatie na uit- of aanbouw kan ervoor zorgen dat het binnenklimaat comfortabel en veilig blijft. Hiernaast zorg je voor lagere energiekosten als het ventilatiesysteem is afgestemd op de grootte van het gebouw.

   Mechanische ventilatie na uit- of aanbouw

   Mechanische ventilatie na uit- of aanbouw vervangen

   Uitbreiding van een gebouw vraagt vaak om een upgrade van het mechanische ventilatiesysteem. Dit komt door het feit dat het gebouw groter is geworden en het systeem meer lucht moet circuleren. Mechanische ventilatiesystemen zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat er voldoende lucht wordt toegevoerd en afgevoerd uit een gebouw. Dit helpt om een comfortabele omgeving voor de bewoners te behouden. Wordt een ruimte echter groter en stem je het ventilatiesysteem hier niet op af? Dan heeft dit gevolgen voor het comfort en de veiligheid in een ruimte.

   Wat als je de mechanische ventilatie na uit- of aanbouw niet vervangt?

   Slechte kamerventilatie kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de mensen die in die specifieke ruimte wonen. Bij een toename van de uitbreiding of uitbreiding van het gebouw is het belangrijk om te zorgen voor een goede mechanische ventilatie. Als dit niet het geval is, kunnen er tal van problemen ontstaan als gevolg van onvoldoende luchtcirculatie en slechte luchtkwaliteit, zoals luchtwegaandoeningen, hoofdpijn en vermoeidheid.

   Hiernaast heeft slechte ventilatie ook invloed op de staat van het pand. Heb je bijvoorbeeld regelmatig last van vochtplekken op de ramen of is er sprake van schimmelvorming? Dan is de kans groot dat je luchtvochtigheid in huis te hoog is. Je voorkomt dit probleem met een goed mechanisch ventilatiesysteem dat is afgestemd op de grootte van de ruimte. Is dit namelijk niet het geval dan zal het systeem niet efficiënt werken en teveel energie verbruiken om de lucht in de ruimte op tijd te kunnen ventileren. Dit zorgt weer voor een hogere rekening, terwijl een goed ventilatiesysteem juist zorgt voor klimaat controle. Hierdoor bespaar je juist op energiekosten.

   Professionele installatie van nieuwe systemen

   De professionele installatie van nieuwe ventilatiesystemen is essentieel voor elk huis of bedrijf. Het zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit in het gebouw op een comfortabel niveau wordt gehouden en dat de temperatuur overal constant blijft. Een juiste installatie helpt ook om de energiekosten te verlagen en de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren. En dit allemaal op een veilige en verantwoordde manier.

   Onze professionele installateurs hebben ervaring met het beoordelen van de behoeften van elk afzonderlijk gebouw. Hierdoor kunnen zij waardevol advies geven over het beste type systeem voor elke situatie. Ze zorgen er ook voor dat alle onderdelen correct worden geïnstalleerd, getest en onderhouden om optimale prestaties in de loop van de tijd te garanderen. Het vakkundig installeren van nieuwe ventilatiesystemen is een belangrijke stap op weg naar een gezondere omgeving voor iedereen die erin woont of werkt.

   Ben je op zoek naar meer informatie over het aanleggen van ventilatie voor commerciële of residentiële bouwprojecten? Neem nu contact met ons op voor meer informatie over onze diensten.

   Pin It on Pinterest

   Share This