+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Slim ventileren heeft verschillende betekenissen. Het is altijd slim om goed te ventileren, maar de huidige technologie maakt het ook mogelijk om te ventileren op basis van waardes. Wordt de luchtvochtigheid of het CO2-gehalte te hoog? Dan zorgt een slimme ventilatie ervoor dat het systeem op een hogere stand werkzaam is. Op die manier garandeert slimme ventilatie een optimaal binnenklimaat voor mens en dier! Dit zijn de grootste voordelen van een slim mechanisch ventilatiesysteem in woonhuizen én bedrijfspanden. 

   Slim ventileren

   Slim ventileren met mechanische ventilatie

   Slim ventileren met mechanische ventilatie heeft verschillende voordelen. Allereerst hoef je de ventilatie niet zelf te bedienen, omdat de installatie zelf inspeelt op veranderingen in het binnenklimaat. Wordt het CO2-gehalte bijvoorbeeld te hoog, dan zorgt de ventilatie er automatisch voor de unit harder gaat werken. Is de luchtvochtigheid aan de hoge kant, dan zorgt er ventilatiesysteem wederom voor voldoende ventilatie in de ruimte. Met een slimme ventilatie-unit is het ook mogelijk om aparte kamers te ventileren. Ben je bijvoorbeeld aan het douchen, dan kan de badkamer extra geventileerd worden, waardoor je kosten bespaard. 

   Dit zijn de voordelen van slim ventileren

   altijd EEN GOEDE LUCHTKWALITEIT IN HUIS

   Met een optimale luchtkwaliteit in huis wordt het vanzelf comfortabeler. Het op peil houden van de luchtkwaliteit voorkomt namelijk ademhalingsproblemen, hoofdpijn en concentratieproblemen. Om te controleren of de luchtkwaliteit optimaal is, gebruik te mechanische ventilatie-unit sensoren. Is de luchtkwaliteit niet optimaal, dan hoef je niets te doen. De slimme ventilatie-unit zorgt er namelijk voor dat er altijd voldoende wordt geventileerd in verschillende ruimtes. 

   Slim ventileren (1)

   Geef schimmels en vocht geen kans 

   Slim ventileren schimmel

   Ventileer je voldoende, dan krijgt vocht geen kans. Als vocht geen kans krijgt, dan is het risico op schimmels ook aanzienlijk lager. Door het risico op schimmels zo laag mogelijk te houden, voorkom je problemen met de gezondheid van jou en je familie én hoge reparatiekosten. Door slim te ventileren is het mogelijk om ruimtes apart van elkaar te ventileren. Dit zorgt er weer voor dat je op de korte en lange termijn kunt besparen op de energierekening. 

   Bespaar op de energierekening 

   Investeer je in slimme ventilatie, dan is het mogelijk om de woning te ventileren zonder de ramen en deuren tegen elkaar open te zetten. Dit zorgt ervoor dat warmte niet uit de ruimte ontsnapt, waardoor je minder hoeft te stoken. Wil je er in de wintermaanden ook lekker warm bij zitten? Kies dan voor een WTW-unit. Hiermee is het mogelijk om koude buitenlucht op te warmen voordat het de ruimte in wordt geblazen. Benieuwd naar welk systeem het beste bij jou past? Neem nu contact op voor meer informatie! 

   Slim ventileren energie

   Fijnstof tegengaan – slim ventileren met mechanische ventilatie

   Fijnstof helemaal voorkomen is bijna niet mogelijk. Alhoewel mensen zelf fijnstof veroorzaken, zijn de grootste oorzaken van fijnstof van natuurlijke aard. Je kunt fijnstof niet zien, maar het heeft wel een grote invloed op ons lichaam. Fijnstof komt meestal vrij door verbrandingsprocessen. Zet je de openhaard aan of ben je aan het koken, dan is de kans groot dat het fijnstof gehalte in de lucht al snel oploopt. Dit fijnstof adem je in, waarna het via de longen in de bloedbaan terecht kan komen. Met een slimme ventilatie voorkom je echter dat de concentraties te hoog worden en houd je jezelf en je gezin veilig. 

    

   Fijnstof in huis verminderen

   Fijnstof volledig voorkomen is niet mogelijk, maar er zijn wel een paar dingen die je kunt doen om fijnstof in huis te verminderen. 

   • zet elke dag voor minimaal 1o minuten ramen en deuren tegen elkaar open om het huis goed door te luchten en laat de mechanische ventilatie altijd aan staan; 
   • verwijder stil liggend stof. Met name het stof op de randen van de deuren, televisie, ramen en andere hoeken die je niet meeneemt tijdens de dagelijkse huishoudelijke taken; 
   • zorg ervoor dat stof geen kans krijgt om op te hopen door regelmatig te stofzuigen en te dweilen; 
   • Gebruik een mechanisch ventilatiesysteem om een constante stroom van frisse lucht naar binnen te halen. Mechanische ventilatie zorgt er bovendien voor dat vervuilde lucht de ruimte veilig kan verlaten. 

   Met mechanische ventilatie weet je 100% zeker dat de binnenlucht in huis van optimale kwaliteit is, maar het kiezen van de juiste unit kan een flinke uitdaging zijn. Om er zeker van te zijn dat de ventilatie-unit voldoende vermogen heeft, adviseren onze experts je graag over de juiste producten. Kies je bijvoorbeeld voor een WTW-unit of een normale unit? Voor welke unit je ook kiest, bij Cubica3 mag je rekenen op professioneel advies, afgestemd op jouw verwachtingen. Benieuwd wat jij kunt besparen met een slim ventilatiesysteem? Neem nu contact met ons op voor meer informatie! 

    

   Pin It on Pinterest

   Share This