+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Comfortabel wonen is belangrijk en er komt meer bij kijken dan een fijn interieur en een mooi kleurtje op de muur. Één van de belangrijkste factoren is het binnenklimaat van je woning. Een onderdeel van comfortabel wonen dat vaak wordt vergeten. In dit artikel lees je alles over het binnenklimaat van je woning optimaliseren. Nu we steeds vaker thuis zijn is het extra belangrijk om ervoor te zorgen dat het binnenklimaat in je woning optimaal is. Zo wordt het thuiswerken ook een stuk aangenamer. 

   Het binnenklimaat van je woning optimaliseren: handige tips

   Een WTW installatie aanleggen in je woning is niet alleen goed voor het wooncomfort, maar ook voor de gezondheid van jou en je familieleden. Een te vochtige woning kan al snel leiden tot schimmelplekken en een te lage luchtvochtigheid zorgt ervoor dat stof zich sneller ophoopt. In tijden van corona zijn we vaker thuis, waardoor we minder frisse lucht krijgen. Goede ventilatie is daarom belangrijker dan ooit. Met deze 5 tips wordt het makkelijk én leuk om het binnenklimaat van je woning te optimaliseren!

   #1 Zorg voor een goede ventilatie

   Als het gaat om het verhogen van het wooncomfort en het optimaliseren van het binnenklimaat in je woning, dan is ventilatie de belangrijkste regel die je moet toepassen. Zorg ervoor dat je woning goed geventileerd is en de luchtvochtigheid ten opzichte van de binnentemperatuur goed is.

   De perfecte binnentemperatuur ligt tussen de 20 en 22°C met een luchtvochtigheid nabij 50%. Hoe hoog de gemiddelde temperatuur en luchtvochtigheid bij jou thuis is, is uiteraard afhankelijk van waar je woont. Zo zijn Nederland en België landen waarin het klimaat vochtiger is door de Noordzee, maar zijn de temperaturen matig. Het is dus goed mogelijk dat de luchtvochtigheid van nature hoger dan 50% is in jouw huis.

   Om de luchtvochtigheid en de temperatuur in de woning perfect op elkaar af te stemmen, kun je je huis voorzien van een WTW Unit, geïnstalleerd door Cubica3. Met onze ventilatiesystemen wordt het binnenklimaat van jouw woning snel en eenvoudig geoptimaliseerd. Zo heb je minder last van schimmel, vochtplekken, kou of toch én bespaar je kosten waaronder isolatie- en verwarmingskosten.

   #2 Haal de natuur naar binnen

   Planten en bomen halen CO2 uit de lucht en geven er zuurstof voor terug. Door je woning aan te vullen met mooie, luchtzuiverende binnen planten en bomen, zet je nog een stap in de richting van een fijner binnenklimaat. Hiernaast is het wetenschappelijk bewezen dat planten je niet alleen gezonder maar ook gelukkiger maken. Heb jij nog geen plantjes in de woonkamer, slaapkamer of badkamer? Dan is het hoog tijd dat je op zoek gaat naar een paar planten die je mooi vind! Zo kun je niet alleen van de zuiverende eigenschappen van je planten genieten, maar ook van de sfeer die ze toevoegen aan je interieur.

   #3 Controleer je woning op vochtplekken

   Waar vocht zich ophoopt, groeit hoogstwaarschijnlijk ook schimmel. Controleer plekken als de badkamer en de zolder op vochtplekken om de lucht in je woning schoon en veilig te houden. Schimmels kunnen astma veroorzaken of verergeren. Hiernaast komt huisstofmijt in vochtige woningen sneller voor dan in droge woningen. Dit is niet fijn voor mensen die snel last hebben van alergieën of voor mensen die al allergisch zijn voor huisstofmijt.

   Mensen die in een vochtige woning wonen hebben vaker last van luchtwegklachten dan mensen die in een droog en schoon huis wonen. Voorkom vervelende gezondheidsklachten door het binnenklimaat van je woning te optimaliseren en vochtige plekken te voorkomen. Investeren in een goed ventilatiesysteem zorgt dus niet alleen voor een fijne klimaatregeling in huis, maar ook voor een gezonder lichaam.

   #4 Zorg voor een goede vochtbalans in de woning

   Het kwam al even aan bod, maar naast een goede ventilatie is de vochtbalans in de woning ook heel belangrijk. Het regelen van de vochtbalans is niet altijd even makkelijk of geregeld met dezelfde oplossing. Zo is het in de badkamer een stuk vochtiger dan in de woonkamer. Voor alle ruimtes in je huis kun je het beste een luchtvochtigheid van 40% tot 50% nastreven. Op deze manier zijn alle kamers aangenaam.

   Wist je dat mensen per dag 0.5 tot 1 liter vocht in- en uitademen? 1/3 hiervan gebeurt tijdens het slapen. Een goede balans in luchtvochtigheid en temperatuur in de slaapkamer zorgt voor een beter nachtrust. Het laten installeren van een professioneel ventilatiesysteem zorgt er daarom ook voor dat je beter zult slapen.

   #5 Onderhoud je ventilatiesysteem goed

   Om het binnenklimaat van de woning op peil te houden, is het belangrijk dat je ventilatiesysteem goed wordt onderhouden. Het op tijd reinigen van de ventilatiekanalen en ventielen, afstellen van het systeem en meten van de afzuigcapaciteit, zorgt ervoor dat het systeem niet stuk gaat.

   Als je je binnenklimaat wilt optimaliseren dan kun je dit het beste doen met een goed ventilatiesysteem. Deze systemen zijn erop ingericht om zowel de luchtvochtigheid te reguleren als de lucht die je ademt schoon en zuiver te houden. Begin vandaag met besparen en gezonder leven door te investeren in een nieuwe ventilatie box.

   Pin It on Pinterest

   Share This