+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Goed ventileren tijdens Corona kan wel eens een belangrijke bijdrage leveren. Op dit moment proberen we met z’n allen al zoveel mogelijk te doen tegen de verspreiding van Corona. Al langere tijd is het bijvoorbeeld niet meer toegestaan om handen te schudden. Ook de anderhalve meter samenleving is inmiddels volledig geaccepteerd. In de supermarkt ben je verplicht om een karretje te nemen. Uiteraard wordt deze eerst ontsmet door jouzelf of door een medewerker. Na je bezoekje aan de winkel, wassen we natuurlijk de handen. Maar kan goed ventileren de verspreiding van Corona verminderen en hoe zit dat dan precies?

   Ventileren in Corona tijd: de verspreiding van Corona

   Covid-19 wordt voornamelijk overgedragen door mensen die hoesten en/of niezen. Het virus komt op deze manier in de lucht. Deze druppeltjes kunnen dan door andere mensen weer worden ingeademd of zelfs opgenomen worden via de neus of ogen. Dat laatste gebeurt voornamelijk wanneer men met zijn handen het gezicht heeft aangeraakt. Vandaar dus ook het belangrijke advies om vaak de handen te wassen tijdens de Corona crisis. Niet zo gek dus dat goede ventilatie de laatste tijd steeds vaker in verband wordt gebracht met het verminderen van de verspreiding van Corona. Door goed te ventileren ben je Corona de baas.

   Terwijl onderzoeken uitwijzen dat de kans op besmetting in huis groter is dan daarbuiten, geldt toch het advies om thuis te blijven. Vaak verblijf je dan met meerdere mensen in een kleine ruimte en daarnaast is er ook nog eens sprake van slechte ventilatie. Zo’n situatie is dus niet echt bevorderlijk voor je gezondheid. Vooral in grotere ruimtes, zoals kantoren bijvoorbeeld, is goede ventilatie daarom ook juist zo belangrijk. Lees ook: de gevolgen van een ongezonde lucht.

   ventileren tijdens corona

   Schijnveiligheid

   Een schijnveiligheid creëer je wanneer er wel aan de anderhalve meter richtlijn voldaan kan worden, maar geen gebruik gemaakt wordt van goede ventilatie. Iedereen heeft op deze manier een veilig gevoel, omdat ze immers 1,5 meter afstand van elkaar houden. Maar wanneer er geniest of gehoest wordt, zullen deze deeltjes in de lucht niet afgevoerd worden. Als er daarnaast ook nog eens gebruik gemaakt van bijvoorbeeld airco’s, dan circuleren de deeltjes juist door de gehele ruimte, met alle gevolgen van dien.

   Natuurlijk kun je er in deze periode ook prima voor kiezen om belangrijke besprekingen eventueel in de open lucht te laten plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan vergaderingen of bijeenkomsten. Verblijven in de buitenlucht in combinatie met het aanhouden van de anderhalve meter afstand vermindert de kans op besmetting. Helaas is het natuurlijk niet altijd mogelijk om zoiets buiten te laten plaatsvinden. Als het bijvoorbeeld regent of erg koud is, dan houdt het al op.

   Je bent goed voorbereid met een ventilatiesysteem!

   Daarnaast kunnen veel belangrijke handelingen momenteel natuurlijk digitaal plaatsvinden. Bijvoorbeeld via Skype of door middel van digitale vergaderingen. Is dat nu niet mogelijk of beschik je zelf over een werkplek waar je werknemers uiteindelijk weer moeten gaan werken? Wees dan goed voorbereid. Niemand weet hoe lang het Corona virus nog aanwezig zal zijn. Laat jouw werkplek, woning of andere ruimte dus optimaal functioneren, zowel tijdens Corona als erna, en zorg voor een goed werkend ventilatiesysteem.

   Wil jij voortaan profiteren van een schone luchtkwaliteit? Neem dan gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw woning of pand te bespreken! Onze expert staat graag voor je klaar.

   Pin It on Pinterest

   Share This