+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   De hele dag door haal je adem. Wanneer je in jouw omgeving ongezonde lucht hebt, hoef je dat niet meteen te merken of daar hinder van te ondervinden. Toch is de kans groot dat je op korte of lange termijn in aanraking komt met gezondheidsklachten door een ongezonde lucht. Het lijkt vanzelfsprekend: een gezonde en schone lucht. Toch is dat helaas lang niet overal het geval.

   Luchtvervuiling en ongezonde lucht zijn onzichtbaar

   Helaas kun je niet zien of jouw lucht schoon of vervuild is. Het gaat om zulke kleine deeltjes die met het blote oog niet te zien zijn, tenzij ze zich ergens hebben opgehoopt. Toch adem jij deze deeltjes misschien wel dagelijks in. Je kunt je voorstellen dat dat allerlei gezondheidsklachten teweeg kan brengen en dat het alles behalve gezond is om deze deeltjes dagelijks in te ademen.

   Alle schadelijke stoffen in de ongezonde lucht bij elkaar worden ook wel ‘fijnstof’ genoemd en bestaan onder andere uit:

   • Uitlaatgassen
   • Smog
   • Koolmonoxide
   • Fabrieksuitstoot
   • Houtkachels
   • Dampen van schoonmaakmiddelen

   Het gaat dus om allerlei stoffen die bij elkaar zeer schadelijk voor de gezondheid kunnen zijn en die je niet met het blote oog kunt zien. Ongezonde lucht is een onzichtbare vijand.

   De gevolgen van een ongezonde lucht

   Het effect van ongezonde lucht op je gezondheid

   Het kan zijn dat je door deze schadelijke, ongezonde lucht klachten ervaart zoals bijvoorbeeld kortademigheid, hoesten, hoofdpijn en irritaties aan de ogen. Dat lijken op het eerste gezicht misschien onschuldige klachten, toch kan het op den duur leiden tot ernstige gevolgen voor je gezondheid. Wanneer je voor een lange tijd wordt blootgesteld aan zo’n vervuilde lucht, dan kun je namelijk last krijgen van blijvende gezondheidsklachten. Denk hierbij aan: longziekten (o.a. COPD of astma), hartklachten of kanker.

   Gelukkig is Nederland een land dat zich veel bezig houdt met de gezondheid van zijn inwoners. Er wordt dan ook veel gedaan om schadelijke stoffen tegen te gaan en te voorkomen dat deze in de lucht terechtkomen. In je eigen omgeving kun je ervoor zorgen dat je dat zelf goed regelt. Door middel van een ventilatiesysteem te laten plaatsen in jouw woning, zorg je ervoor dat deze schadelijke stoffen worden afgevoerd. Zo blijft de lucht in de woning schoon en veilig om dagelijks in te ademen.

   Vooral als je kleine kinderen hebt, is het belangrijk om dit vanaf het begin al goed geregeld te hebben en ongezonde lucht tegen te gaan. Kinderen zijn vatbaarder voor het ontwikkelen van longaandoeningen zoals bijvoorbeeld astma of bronchitis. Zorg dus voor een schone omgeving voor jezelf en voor het hele gezin en kies ervoor om een ventilatiesysteem te gebruiken en gezond door het leven te gaan.

   De gevolgen van een ongezonde lucht

   Wat kun je zelf doen om bij te dragen aan een schone lucht:

   • Maak tijdens het koken gebruik van een afzuigkap
   • Kies voor elektrisch koken
   • Kook in de zomer lekker buiten als dat mogelijk is
   • Ventileer goed tijdens het douchen en douche niet met de deur open
   • Hang de was in een aparte ruimte op om te drogen of droog het buiten
   • Rook niet, als je toch rookt doe het dan buiten

   Wil jij voortaan profiteren van een schone luchtkwaliteit? Neem dan gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw woning of pand te bespreken! Onze expert staat graag voor je klaar.

   Pin It on Pinterest

   Share This