+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   In 2023 geeft de overheid subsidie op ventilatiesystemen om bedrijven en huishoudens te stimuleren om te investeren in energiezuinige ventilatiesystemen. De subsidie helpt de energiekosten en emissies te verlagen en de luchtkwaliteit in gebouwen en huizen te verbeteren. Het is een belangrijke stap voorwaarts in het bevorderen van duurzaamheid en het verminderen van de milieu-impact van onze gebouwen. In dit artikel ontdek je meer over de subsidie op ventilatiesystemen in 2023.

   subsidie op ventilatiesystemen

   Waar kun je de subsidie op ventilatiesystemen voor gebruiken?

   De ventilatiesubsidie is een belangrijk onderdeel van de inspanningen van de overheid om de luchtverontreiniging terug te dringen en de luchtkwaliteit in woningen en bedrijven te verbeteren. In 2023 geldt er een subsidie voor het plaatsen van CO2-gestuurde ventilatie en het plaatsen van een gelijkstroomventilator. Je mag dus zelf bepalen wat voor soort ventilatiesysteem er geplaats gaat worden.

   De hoogte van de subsidie is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het type ventilatiesysteem, de grootte van het pand en wie de subsidie aanvraagt. Voor VvE’s gelden er bijvoorbeeld andere voorwaarden dan voor een particuliere huiseigenaar of eigenaar van een bedrijfspand.

   Om een betere schatting te krijgen van hoeveel subsidie je kunt krijgen, kun je het beste contact opnemen met de gemeente of de website van de overheid raadplegen voor meer informatie. De subsidie is in feite een soort lening die je tegen zeer gunstige voorwaarden kunt afsluiten.

   Hoe is de subsidie geregeld?

   Voor particulieren en bedrijven bestaat de Subsidie Ventilatiesysteem Energiebesparingslening 2023. Dit leen programma voorziet in een financiering tegen lage rente voor de aanschaf en installatie van energiezuinige ventilatiesystemen. Door gebruik te maken van dit programma kunnen huiseigenaren en bedrijven hun energiekosten verlagen en bovendien helpen om de luchtvervuiling te verminderen. De lening biedt hiernaast aantrekkelijke voorwaarden, waaronder geen aanbetaling of sluitingskosten. Dit maakt de lening toegankelijker voor een grotere groep mensen.

   Met de Subsidie Ventilatiesysteem Energiebesparingslening 2023 doen huiseigenaren en bedrijven een investering in hun toekomst die zich jarenlang terugbetaalt. Particulieren en bedrijven kunnen € 1.000 tot € 25.000 lenen. Deze lening moet je dan binnen 7 tot 20 jaar terugbetalen. Wil je je huis volledig verduurzamen en ga je voor een Nul op de meter Woning? Dan kun je tot € 65.000 lenen.

   Voor VvE’s is het iets anders geregeld. Als VvE kunnen jullie € 25.000 tot € 10.000.000 lenen, met een maximaal bedrag van € 25.000 per appartement. Ga je voor zeer energiezuinig? Dan kun je tot € 50.000 per unit krijgen. De looptijd van deze lening is 10 tot 30 jaar tegen een vaste rente tijdens de gehele looptijd.

   Zo vraag je de subsidie aan

   Je vraagt de Energie bespaar lening aan voordat een expert het mechanische ventilatiesysteem installeert. Heb je als particulier een ventilatiesysteem laten installeren in de afgelopen 2 maanden? Dan kun je de lening soms alsnog afsluiten, bijvoorbeeld om financieel meer ademruimte te hebben.

   Aandachtspuntje: Je moet een offerte en de ‘Verklaring Aannemer / Installateur’ meesturen bij de aanvraag voor de subsidie. Deze verklaring kun je aanvragen bij de potentiële installateur. 

   Ben je op zoek naar een partner voor het plaatsen of vervangen van jouw mechanische ventilatiesysteem? Neem contact op met Cubica³ voor meer informatie over onze diensten. Wij helpen je graag verder!

   Pin It on Pinterest

   Share This