+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Dat CO2 ophoping in een ruimte nadelig kan zijn voor je gezondheid is inmiddels bekend. Toch zijn er nog steeds ruim 115.000 klaslokalen die niet zijn voorzien van een CO2 meter. Daarom trekt het ministerie van  Onderwijs, Cultuur en Wetenschap nu € 17 miljoen uit om al deze klaslokalen te voorzien van voldoende CO2 meters. Scholen die de meters al hebben aangeschaft kunnen de kosten alsof vergoed krijgen. Hoe je de subsidie voor CO2 melders in klaslokalen aanvraagt ontdek je in dit artikel. 

   co2 melder

   De CO2 melder moet aan deze voorwaarden voldoen

   Het is sinds 3 februari 2022 verplicht om CO2 melders te plaatsen in klaslokalen in het basisonderwijs en op middelbare scholen. Met een CO2 melder is het mogelijk om het binnenklimaat op peil te houden, waardoor leerlingen en leerkrachten genoeg schone lucht kunnen inademen. Om de subsidie van het ministerie te kunnen aanvragen moet de CO2 melder aan een paar voorwaarden voldoen. Één daarvan is dat de melder voorzien moet zijn van infraroodsensor. Goed nieuws, want de units van Cubica3 zijn uit te breiden met een CO2 melder met een infraroodsensor. 

   Zo vraag je de subsidie aan

   De kosten voor het laten plaatsen van CO2 meters worden volledig vergoed door de overheid via de lumpsum aan schoolbesturen. Het is als schoolbestuur dus de bedoeling om de aanschaf van de CO2 meters voor te schieten, waarna ze in één keer worden vergoed tijdens de betaling van de lumpsum.

   Zo vraag je de subsidie voor de aanschaf van CO2 melders aan:  

   • Vraag een vrijblijvende offerte aan door contact met ons op te nemen
   • Leg de offerte voor aan het schoolbestuur voor akkoord
   • De aanschaf en installatie van CO2 meters wordt vergoed via de lumpsum  

   Schakel hulp in met de hulplijn

   Als het niet lukt om de luchtkwaliteit op school te optimaliseren, dan is het mogelijk om een hulplijn in te schakelen. Via de hulplijn kun je tips inwinnen om de luchtkwaliteit snel te verbeteren. Het is ook mogelijk om voor advies te bellen met Cubica3. Als advies niet helpt dan komt er iemand van de spoeddienst langs om het probleem effectief aan te pakken. 

   SUVIS regeling tot 30 april 2022

   Op dit moment is het voor gemeenten mogelijk om scholen te ondersteunen met het verbeteren van het binnenklimaat met hulp van de SUVIS regeling. De SUVIS regeling is tot 30 april 2022 open en kan ook gebruikt worden voor de installatie en aankoop van een effectief ventilatiesysteem. Welk systeem het beste in jouw school past, zoeken wij graag voor je uit! 

   co2 melder (1)

   Voorkom schadelijke stoffen in de lucht

   Alleen de installatie en aankoop van een CO2 melder is niet voldoende om leerlingen en leraren te beschermen tegen CO2 ophoping. Een goede ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat, maar hoe ventileer je op de juiste manier? Er zijn verschillende manieren om een ruimte te ventileren. Door de ramen en deuren tegen elkaar open te zetten ventileer je op een natuurlijke manier. Effectiever is om een mechanisch ventilatiesysteem te laten installeren. Deze systemen reinigen de lucht en houden het CO2  gehalte laag, waardoor leerlingen en leraren geen gezondheidsrisico lopen tijdens de lessen. 

   Mechanische ventilatie laten installeren? 

   Benieuwd naar onze mechanische ventilatiesystemen of ben je op zoek naar een co2 melder die aan de overheidseisen voldoet? Neem nu contact met ons op om meer te leren over onze producten of neem een kijkje in de winkel. Hier vind je meer informatie over onze mechanische ventilatiesystemen.

    Pin It on Pinterest

    Share This