+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Per 1 oktober 2021 is het weer mogelijk om de SUVIS uitkering aan te vragen. SUVIS staat voor Specifieke uitkering ventilatie in scholen. De uitkering kan dus gebruikt worden om het binnenklimaat in schoolgebouwen te verbeteren. Het gaat hierbij voornamelijk om een uitkering die helpt bij de financiering van bouw- en installatiekosten. Hoe je de SUVIS uitkering aanvraagt en hoe de budgetten worden berekend ontdek je in dit artikel. 

   SUVIS uitkering

   Goed nieuws, want het budget van de SUVIS regeling is verhoogd. Scholen kunnen de SUVIS uitkering aanvragen van 1 oktober 2021 tot en met 31 januari 2022. De regeling was begin dit jaar ook van kracht, maar door een overschot aan SUVIS aanvragen was het budget niet groot genoeg om iedereen te voorzien van een uitkering. Door de herintreding van de SUVIS regeling worden de aanvragen die begin 2021 niet zijn behandeld, alsnog beoordeeld.

   De SUVIS regeling bestaat uit een éénmalige uitkering die de gemeente aanvraagt. De uitkering dekt maximaal 30% van de totale kosten en bestaat uit maximaal €1,000,000 per aanvraag.

   Voor wie is de SUVIS uitkering beschikbaar?

   De SUVIS uitkering is bestemd voor het verbeteren van het binnenklimaat van bestaande gebouwen in het basis- en voortgezet onderwijs. Er zijn echter wel voorwaarden waar de school aan moet voldoen om de SUVIS regeling te mogen gebruiken.

   Zo kun je de SUVIS uitkering alleen gebruiken voor schoolgebouwen of voor het verbeteren van een deel van een gebouw waar een school gevestigd is. Een bijbehorende sporthal of een gedeelte waar een kinderopvang zit mogen niet gerenoveerd worden met het SUVIS budget. Bovendien is de SUVIS uitkering alleen beschikbaar voor bestaande gebouwen. Nieuwbouw is hierbij uitgezonderd.

    

   Zo wordt het SUVIS budget berekend

   Het totale budget voor de SUVIS uitkering is €200 miljoen zonder de uitvoeringskosten. De specifieke uitkering is maximaal 30% van de totale kosten. Gemeenten en schoolbesturen kunnen samen afspraken maken over de financiering van de overige 70%. Zo zijn de budgetten per aantal leerlingen onderverdeeld:

   • €150.000 voor één of meer school gebouwen met in totaal minder dan 250 leerlingen
   • €210.000 voor één of meer school gebouwen met in totaal 250 tot 500 leerlingen
   • €420.000 voor één of meer school gebouwen met in totaal 500 tot 1.000 leerlingen
   • €800.000 voor één of meer school gebouwen met in totaal 1.000 tot 2.000 leerlingen
   • €1.000.000 voor één of meer school gebouwen met in totaal 2.000 leerlingen of meer

   Het gaat om het aantal leerlingen op 1 oktober 2020. Het maakt hierbij niet uit of de aanvraag voor of na 1 oktober 2021 is ingediend.

    

   Dit zijn de voorwaarden voor het aanvragen van de SUVIS uitkering

   De SUVIS uitkering is dus alleen bestemd voor het verbeteren van bestaande schoolgebouwen. Om er zeker van te zijn dat de school na de verbouwing voldoet aan de eisen die gesteld zijn, zijn er een aantal punten waar rekening mee gehouden moet worden. Bij elk project is het op gebied van luchtverversing verplicht om:

   • een luchtverversingscapaciteit van ten minste 6 dm3/s per persoon of een CO2-concentratie van maximaal 1.200 PPM te garanderen. Dit geldt alleen voor schoolgebouwen die zijn gebouwd voor 1 april 2012 of op grond van een bouwvergunning die is aangevraagd voor 1 april 2012.
   • een luchtverversingscapaciteit van ten minste 8,5 dm3/s per persoon of een CO2-concentratie van maximaal 950 PPM te garanderen. Dit geldt voor schoolgebouwen die zijn gebouwd op grond van een omgevingsvergunning, aangevraagd op of na 1 april 2012.

    

   SUVIS uitkering (1)

   Pin It on Pinterest

   Share This