+31 6 29540828 info@cubica3.nl
   Je kampt misschien al jaren met hetzelfde ventilatieprobleem. Er zijn al talloze bedrijven over de vloer geweest en er zijn verschillende metingen gedaan. Adviezen hebben geen effect en je komt tot de conclusie dat je te maken hebt met een onoplosbaar ventilatieprobleem. Het heeft geen nut meer om je druk te maken over het probleem maar zo nu en dan steekt het probleem wel weer de kop op. In dit artikel vertellen wij je meer over de meest logische oorzaak van een onoplosbaar ventilatieprobleem.

    

   Een onoplosbaar ventilatieprobleem

   Je hebt je erbij neergelegd dat de ruimte waarin het ventilatieprobleem zich voordoet niet prettig aanvoelt. Zo kun je bijvoorbeeld last hebben van vocht en schimmel of de ruimte is juist ontzettend droog waardoor je constant last hebt van stof en een slechte luchtkwaliteit.

   Als je niet goed weet waar het probleem vandaan kan komen en experts inhuurt die zich richten op specifieke oplossingen, dan is het mogelijk dat de problemen wel verminderen maar niet verdwijnen. Wanneer apparatuur onvoldoende effect heeft op de luchtkwaliteit dan is de kans groot dat de lucht niet op de juiste manier door de ruimte stroomt.

    

   Luchtstroom als basis

   De luchtstroom in een ruimte vormt de basis voor een gezond binnenklimaat. Wanneer de luchtstroom in een ruimte niet goed is dan hoopt vervuilde lucht zich waarschijnlijk op. Op de plek waar de ophoping plaatsvind kun je plaatselijk last krijgen van bijvoorbeeld vochtplekken en schimmels. Deze zullen zich naar verloop van tijd uitbreiden waardoor het binnenklimaat duidelijk verminderd.

   De luchtstroom in een bedrijfsruimte is belangrijk om ervoor te zorgen dat de medewerkers die aan het werken zijn in de ruimte, voldoende zuurstof binnenkrijgen. Wanneer er onvoldoende wordt geventileerd dan hoop CO2 zich op waardoor je al snel last kunt krijgen van diverse gezondheidsproblemen.

   Naast de gezondheidsproblemen die een slechte ventilatie met zich mee brengt is een ventilatieprobleem ook funest voor het gebouw zelf. Zo kan een slechte ventilatie ervoor zorgen dat er scheuren in de muren verschijnen en kozijnen uitzetten of juist krimpen.

   De oplossing voor een oplosbaar ventilatieprobleem

   De oplossing voor een onoplosbaar ventilatieprobleem is in het beste geval makkelijk op te lossen. Door de luchtstroom in de ruimte te optimaliseren en een betrouwbaar ventilatiesysteem te laten installeren is de kans groot dat het onoplosbare ventilatieprobleem ineens verdwijnt.

   Door het binnenklimaat te optimaliseren los je niet alleen een ventilatieprobleem op maar maak je de ruimte ook gezonder voor de mensen in de ruimte. Wil je zeker zijn dat je een betrouwbare partner kiest voor de installatie van jouw ventilatiesysteem? Dan kun je terecht bij Cubica3. Wij zijn gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van mechanische luchtventilatie systemen die elke ruimte kunnen verbeteren. Neem nu contact met ons op door op onderstaande knop te drukken en kom erachter hoeveel jij kunt besparen door te investeren in mechanische luchtventilatie.

    

    

   Pin It on Pinterest

   Share This