+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Blij met de installatie van je nieuwe ventilatiesysteem? Dan wil je deze graag ook zo goed mogelijk onderhouden. Ventilatie onderhoud is eenvoudig, maar vaak ook tijdrovend. Met deze tips wordt de reiniging van je mechanische ventilatie en vooral het schoonmaken van het ventilatierooster veel eenvoudiger.

   Mechanische ventilatie reiniging

   Het schoonmaken van je mechanische ventilatie is erg belangrijk om verschillende redenen:
   – Je vermindert stofdeeltjes in de lucht, waardoor je ademhalingsproblemen voorkomt.
   – Je poetswerk is effectiever. Door het schoonmaken van een ventilatierooster hou je de ruimte langer schoon.
   – Je bevordert het thuisgevoel in huis en gaat sneller het gevoel hebben in een proper huis te wonen. Het schoonmaken van een ventilatierooster is opvallender en belangrijker dan je denkt.

   Schoonmaken van het ventilatierooster

   Wanneer je regelmatig de roosters van je mechanische ventilatie gaat schoonmaken, heb je eigenlijk niet meer nodig dan een goede, krachtige stofzuiger. Op de hoogste stand en met het borstelstuk er op gedraaid, heb je alles wat je nodig hebt om het stof en de vuilopbouw van het rooster te halen.

   Kan je het ventilatierooster in een kamer niet geregeld schoonmaken, dan ga je beter met wat grovere middelen aan de slag. Een emmer, lauwwarm water, een zacht schoonmaakmiddel en droge doeken zijn dan onmisbare benodigdheden. Met een schroevendraaier kan je de roosters uit muur of plafond verwijderen en handmatig schoonmaken en weer drogen.

   Professionele reiniging

   Hoewel de oppervlakkige reiniging van je mechanische ventilatie zelf te doen is, raden we aan om ook regelmatig een professional in te huren voor een diepere reiniging. De binnenkant van je ventilatie heeft verschillende onderdelen waar je beter niet zelf aan komt. Ook is het verwijderen en terug plaatsen van het ventilatierooster niet voor ieder toestel even eenvoudig.

   mechanische ventilatie reiniging ventilatierooster schoonmaken

   Cubica3

   Onze experten van Cubica3 kunnen je ondersteunen met tips over hoe je jouw ventilatieroosters het beste schoonmaakt. Neem contact met ons op via onze contactpagina voor meer informatie.

   Pin It on Pinterest

   Share This