+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Of je nu je badkamer volledig wil renoveren of gewoon een paar verbeteringen wil aanbrengen, een van de belangrijkste dingen waar je aan moet denken, is ventilatie. Ongezonde lucht in een kamer kan tot allerlei problemen leiden, zoals schimmels en vochtophoping. Dit geeft gevolgen die je liever wil voorkomen. In dit artikel vertellen we je hoe je jouw badkamer – ook die zonder raam – het beste kan ventileren.

   Luchtcirculatie is de sleutel om een badkamer zonder raam goed te ventileren

   De sleutel om je badkamer veilig en bacterievrij te houden, is om de lucht vrij door de kamer te laten circuleren. Wat we moeten vermijden is dat lucht vast komt te zitten. Er zijn talloze manieren waarop  we dit kunnen bereiken en waardoor we je badkamer zonder raam goed kunnen ventileren:

   Badkamerventilator

   Een van de beste manieren om de lucht in je badkamer beter te laten circuleren, is door een speciale badkamerventilator te gebruiken. Dit systeem werkt als een omgekeerde ventilator. Het zuigt de vochtige lucht uit je badkamer na je warme douche en verdrijft deze naar buiten.

   Er zijn verschillende soorten uitlaatsystemen waaruit je kunt kiezen: handmatig of automatisch. De handmatige ventilator schakel je zelf met de hand in als je deze nodig hebt. De automatische kan ingesteld worden en start zelf wanneer de gekozen vochtigheidsgraad wordt gemeten. Een badkamerventilator is een van de populairste manieren om je badkamer zonder raam te ventileren.

   Mechanisch ventilatiesysteem

   Door in je hele huis een mechanisch ventilatiesysteem te installeren, ga je ook je badkamer mee ventileren. Zelfs een badkamer zonder raam heeft hier baat bij. Denk je er dus over na om niet alleen je badkamer te ventileren, dan kies je best voor deze all-in-one oplossing. Je volledige huis ventileren beschermt niet alleen je badkamer van vele vochtproblemen, maar alle kamers van je huis.

   ventileren badkamer zonder raam

   Luchtontvochtiger

   Een luchtontvochtiger is een hulpmiddel dat het vocht uit een ruimte haalt en opvangt in een laadbak. Dit kan een elektronisch toestel zijn, maar er zijn ook wegwerp-ontvochtigers te koop. Zo’n wegwerp exemplaar zet je gemakkelijk op een verborgen plek – zoals achter het toilet – en haalt verrassend veel vocht uit de lucht. De elektronische toestellen zijn in alle maten en soorten te vinden.

   Een deftig ventilatiesysteem is uiteraard onmisbaar in een huis en als permanente oplossing, maar voor tijdelijk gebruik is een luchtontvochtiger een goed alternatief.

   Draagbare badkamerventilator

   Naast de bovengenoemde soort bestaan er ook nog andere soorten badkamerventilators. Een draagbare ventilator blaast de lucht doorheen de badkamer, waardoor luchtcirculatie plaatsvindt en je badkamer geventileerd wordt.

   Ook dit wordt het beste gebruikt als tijdelijke oplossing. Wil je graag je huis en badkamer beschermen tegen vocht, dan is een goede, ingebouwde badkamerventilator of een mechanisch ventilatiesysteem toch echt wel een belangrijk onderdeel voor het beschermen van je huis en je gezondheid.

   Cubica3 helpt je jouw badkamer zonder raam ventileren

   Heb je hulp nodig met het ventileren van jouw badkamer? Ons team heeft alle nodige ervaring om jou daar bij te helpen! Neem contact met ons op via onze contactpagina!

   Pin It on Pinterest

   Share This