+31 6 29540828 info@cubica3.nl
   De voordelen van balansventilatie

   De nieuwere woningen in Nederland zijn voorzien van balansventilatie. Weet je nog niet precies wat balansventilatie is? Geen zorgen, wij leggen je alles uit in ons artikel “Wat is balansventilatie” In dit artikel gaan we het hebben over de grootste voordelen van balansventilatie en hoe je balansventilatie in een woning of bedrijfspand kunt herkennen.

    

   Hoe herken je balansventilatie

   Balansventilatie kun je snel en eenvoudig herkennen. Bij balansventilatie systemen hangen er namelijk ventilatieventielen in diverse ruimtes. Het ventilatiesysteem zorgt ervoor dat vervuilde lucht wordt afgevoerd en schone lucht de kamer binnen kan komen. 

   Leuk feitje: balansventilatie heeft haar naam gekregen omdat de toe- en afvoer van lucht in balans is. De meeste balansventilatiesystemen maken gebruik van een WTW-unit waarmee koude lucht omgezet wordt in warme lucht voordat de lucht de ruimte binnenkomt. Zo creëer je binnen no time een prettig binnenklimaat. Niet te koud en niet te warm!

   Is balansventilatie goed voor het milieu?

   Balansventilatiesystemen zijn milieuvriendelijk omdat ze relatief weinig energie verbruiken. Hierdoor bespaar je ook op energiekosten. Wil je een ventilatiesysteem dat nóg milieuvriendelijker is dan kun je kiezen voor een unit met een CO2 meter en/of vochtmeter. Door deze meters kan het ventilatiesysteem zelf inschatten hoe hoog de ventilatie in de ruimte moet zijn waardoor je het ventilatiesysteem nooit onnodig te hoog of te laag zet. 

   Wat zijn de voordelen van balansventilatie?

   Ten eerste houd je met balansventilatie de luchtvochtigheid op een optimale waarde. Hierdoor voorkom je schimmels, vochtplekken én de bijbehorende gezondheidsklachten hierdoor. Ten tweede is balansventilatie zoals benoemd vaak voorzien van een WTW-unit. Dit zorgt ervoor dat je in de winter minder stookkosten hebt. Ten derde zorg je met een balansventilatie systeem voor een optimaal leefklimaat waardoor je het hele jaar door minder last hebt van kwaaltjes veroorzaakt door de seizoenen. 

   Denk in de winter bijvoorbeeld aan kou omdat de luchtvochtigheid niet in orde is en pollen in de zomermaanden. Voor mensen die last hebben van allergieën kan een balansventilatie systeem ook zorgen voor klachtvermindering. Kortom is een investering in balansventilatie altijd een goed idee. Wil je weten welk systeem geschikt is voor in jouw woning? Neem dan snel contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en start vandaag met het verbeteren van het leefcomfort in jouw woning met balansventilatie. 

   Pin It on Pinterest

   Share This