+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Ben je op zoek naar de beste mechanische ventilatie voor thuis of op kantoor? Als je op zoek gaat naar een nieuwe installatie, dan zijn er verschillende units waar je voor kunt kiezen. Van een WTW unit tot een Ecostream box, maar welke unit is het beste geschikt voor een woning of een kantoor? Je ontdekt het in dit artikel! 

   beste mechanische ventilatie

    Zo kies je de beste unit voor het gebouw

   Mechanische ventilatie is een systeem dat krachtige ventilatoren en filters gebruikt om muffe, vervuilde lucht van binnen te halen en te vervangen door frisse, schone lucht van buiten. Het bestaat uit een reeks onderling verbonden kanalen die de lucht naar verschillende ruimtes transporteren.

   De beste mechanische ventilatie voor een gebouw hangt af van de grootte en gebruiksintensiteit, maar over het algemeen geldt dat hoe groter het gebouw is en hoe meer mensen het zullen gebruiken, hoe krachtiger de unit moet zijn. Zet je een te krachtige unit in een woning dan kun je last krijgen van geluidsoverlast. Zorg er daarom voor dat je advies inwint voordat je een specifieke unit koopt.

   De beste ventilatieoptie voor een gebouw is er één die speciaal op het gebouw is afgestemd. Dit zorgt ervoor dat alle componenten goed werken en gemakkelijk te onderhouden zijn.

   Dit is de populairste ventilatieoplossing in 2022

   De luchtkwaliteit in een woning of een kantoor is van groot belang. Hoe gezonder de lucht, hoe beter je je voelt en hoe beter je presteert. Je zorgt er met een goed ventilatiesysteem bovendien voor dat tocht geen kans krijgt, waardoor je lichamelijke pijn en verkoudheden kunt voorkomen. 

   In 2022 zijn er verschillende units waaruit je kunt kiezen. Met het oog op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, kiezen de meeste mensen ervoor om een WTW unit te laten installeren. Dit is een unit die er niet alleen voor zorgt dat de lucht gereinigd wordt, maar verwarmt de lucht ook wat goed van pas komt in de winter. Tijdens deze maanden hoef je namelijk minder te stoken, omdat de WTW unit ervoor zorgt dat de frisse buitenlucht opgewarmd de ruimte betreed. 

   Of een WTW unit ook geschikt is voor in jouw woning of bedrijfspand, is afhankelijk van onder andere de grootte van de ruimte. Geen zorgen, want onze experts hebben ruime ervaring met de installatie van nieuwe systemen, het omleggen van bestaande systemen en onderhoud van mechanische ventilatiesystemen. Je kunt dus altijd rekenen op professioneel en eerlijk advies over welk systeem het beste bij jouw verwachtingen past! 

    

   Ontdek welk systeem het beste bij je past 

   Van balansventilatie tot WTW units en van ecologisch verantwoorde systemen tot energie terugwinnende installaties. De keuze is reuze! Daarom geven wij je graag advies over de verschillende mechanische ventilatiesystemen waar je uit kunt kiezen. Lees er meer over in dit artikel of neem contact met ons op voor meer informatie over welk systeem het beste bij je past! Zo zorgen wij er samen voor dat je de juiste keus maakt én geld kunt besparen op de energierekening. Win-win!  

   Pin It on Pinterest

   Share This