+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Goede ventilatie is niet alleen nodig voor een gezond en aangenaam binnenklimaat. De invloed van mechanische ventilatie op corona helpt ook om de overdracht van luchtweginfecties te beperken. Ventilatie betekent 24 uur per dag de binnenlucht verversen met frisse buitenlucht. Dit zorgt ervoor dat de frisse buitenlucht constant een deel van de binnenlucht vervangt die vervuild is met fijne deeltjes, waterdamp, enz.

   Je kunt een binnenruimte ventileren door ramen schuin open te laten staan, door ventilatieroosters of kieren te openen of door mechanische ventilatiesystemen te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om binnenruimtes af en toe te luchten. Dit betekent bijvoorbeeld deuren / ramen tegenover elkaar 10 tot 15 minuten wijd open laten staan ​​om een ​​goede tocht te creëren. Door dit te doen, verfris je in één keer de meeste lucht in je binnenruimte. Dit is bijvoorbeeld iets om te doen na het koken, douchen of het ontvangen van meerdere mensen.

   Invloed van mechanische ventilatie op corona

   Als het warm weer is, kun je een ventilator of airconditioning gebruiken om je huis te koelen. Houd er rekening mee dat deze apparaten de lucht niet verversen, maar alleen verplaatsen. Als je gasten in je huis hebt, zorg er dan voor dat je apparaten geen luchtstroom van de ene persoon naar de andere creëren.

   Stop The Spread

   Kan ventilatie de verspreiding van COVID-19 voorkomen?

   Goede ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Ventilatie helpt ook om de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te beperken. Het is echter onbekend in welke mate ventilatie (verversing van de lucht) specifiek de overdracht van COVID-19 remt. Daarom blijft het belangrijk om naast het zorgen voor een goede ventilatie ook alle algemene aanbevelingen in acht te nemen, zoals vaak handen wassen, thuisblijven bij klachten, je laten testen en afstand bewaren tot anderen.

   Airconditioning bij invloed van mechanische ventilatie op corona

   Ja, je kunt ventilatiesystemen en airconditioners gebruiken om je huis te koelen.

   Of het gebruik van een mobiele airconditioning in gedeelde ruimtes een groter infectierisico met zich meebrengt, is nog niet duidelijk. Om onnodige risico’s te vermijden, raden wij daarom aan om mobiele airco’s alleen in gemeenschappelijke ruimtes te gebruiken als er geen andere mogelijkheid is om te koelen. Als je dit doet, zorg er dan voor dat je geen luchtstroom van de ene persoon naar de andere creëert.

   Ventilator bij invloed van mechanische ventilatie op corona

   Ja, voor persoonlijk gebruik bij je thuis / in de gezinsomgeving kun je een ventilator gebruiken om een ​​verkoelende luchtstroom te creëren. Om het verkoelende effect te vergroten plaats je een bevroren waterfles voor de ventilator.

   Of het gebruik van een ventilator in gedeelde ruimtes een groter infectierisico met zich meebrengt, is nog niet duidelijk. Om onnodige risico’s te vermijden, raden we daarom aan om alleen ventilatoren in gedeelde ruimtes te gebruiken als er geen andere mogelijkheid is om te koelen. Als je dit doet, zorg er dan voor dat u geen luchtstroom van de ene persoon naar de andere creëert.

   Pin It on Pinterest

   Share This