+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   De keuken is natuurlijk een plek die erg lastig kan zijn om dingen droog te houden. Blootgesteld water is bijna altijd te vinden in de keuken. Of het nu tijdens de maaltijdbereiding is of anderszins, het beheersen van het vocht in je keuken kan helpen om de relatieve luchtvochtigheid in je hele huis laag te houden, zodat alles schoon, veilig en comfortabel blijft. Hier zijn enkele tips voor een vochtige keuken ventileren mogelijk te maken.

   Tips vochtige keuken ventileren

   Tip 1: Ventileren, ventileren, ventileren.

   Een goede ventilatie is absoluut cruciaal als het gaat om luchtvochtigheid in de keuken. Het koken in de oven en het fornuis kan een grote bijdrage leveren aan vocht in de lucht en condensatie in de keuken als de keuken niet goed wordt geventileerd. Zorg ervoor dat je ovenventilator goed werkt en gebruik hem altijd tijdens het koken, vooral als je water kookt. Een goede ventilator en afzuigkap halen het vocht uit het kookproces en sturen het direct naar buiten. Als een ventilatieopening of ventilator geen optie is in je huis, probeer dan te koken met een raam open.

   Tip 2: Veeg oppervlakken regelmatig schoon.

   Water of andere vloeistoffen die te lang op het aanrecht blijven staan, kunnen gemakkelijk leiden tot het ontstaan ​​van schimmel en schimmelproblemen in de keuken. Als je klaar bent met het gebruik van de ruimte, maak je deze schoon en veeg je deze af op natte oppervlakken. Dit zorgt ervoor dat de keuken droog, schoon en comfortabel is.

   silver pot on top of induction oven

   Tip 3: Verhoog de binnentemperatuur.

   Verhoog de binnentemperatuur omdat warme lucht meer vocht kan vasthouden. Het klinkt misschien een beetje overbodig, maar het verhogen van de temperatuur van een kamer zal helpen om de luchtvochtigheid te verlagen. Warme lucht houdt vocht vast, wat de vochtigheid kan bestrijden, waardoor de relatieve vochtigheid kan dalen en uiteindelijk de overtollige condensatie kan verminderen.

   Tip 4: Koel het af met de AC.

   Als je in een gebied woont waar hitte en vochtigheid ondraaglijk zijn, is de beste optie misschien om de AC aan te zetten. Veel van de airconditioners hebben een stand die het vocht in de lucht kan opnemen terwijl het huis afkoelt. Deze suggestie kan echter zowel duur zijn in de aanschaf als de elektriciteitsrekening.

   Als je een airconditioner hebt geïnstalleerd, zorg er dan voor dat de afvoerleidingen en lekbakken vrij van obstakels en vuil blijven. Als je de airconditioner goed onderhoudt, heb je een langere levensduur zonder veel onderhoudsproblemen. Airco-pannen en leidingen moeten schoon en vrij worden gelaten om de functionaliteit van de airconditioner te maximaliseren.

   Tip 5: Overige tips vochtige keuken ventileren.

   Er zijn bepaalde kleine dingen die je kunt doen om de luchtvochtigheid in een huis te verlagen, allemaal door normale gewoonten. Bij het koken in de keuken kan het een beetje vochtig en warm zijn van al het koken. Probeer het voedsel zoveel mogelijk af te dekken om de hete stoom tegen te houden. Staat er een droger in of nabij de keuken? Zorg er dan voor dat de droger naar buiten toe ventileert. Drogers creëren van nature vochtigheid door hun warmte en het drogen van natte kleding.

   Pin It on Pinterest

   Share This