+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Bouwvoorschriften vereisen een ventilator of een raam als ventilatie voor het toilet. Naast deze vereisten is ventilatie voor het toilet zinvol voor een goede luchtkwaliteit in de kamer. Vochtige lucht stimuleert schimmel, die het huis en zijn bewoners kan schaden. Het installeren van een ventilator die naar buiten ventileert biedt de ultieme oplossing, maar er zijn ook andere mogelijkheden om het toilet te ventileren en te luchten.

   Ventilatie voor het toilet: tips

   Open het toiletraam regelmatig

   Een raamopening van slechts enkele centimeters maakt zelfs al verschil. Een open raam laat vochtige lucht ontsnappen en frisse buitenlucht naar binnen. Laat het raam zoveel mogelijk op een kier staan ​​om vochtophoping tot een minimum te beperken.

   Koop een losstaande ventilator

   Bevestig een kleine ventilator op de vensterbank om lucht door een open raam af te voeren. Bureauventilatoren en kleine ventilatoren die aan de hoeken van de deuropening worden bevestigd zijn goed. Gebruik de meegeleverde schroeven om een ​​deuropeningventilator aan de houten dorpel of zijbekleding te bevestigen. Plaats de ventilator zo dat het raam sluit wanneer deze niet wordt gebruikt.

   white ceramic pedestal sink

   Gebruik een luchtontvochtiger

   Stop een kleine luchtontvochtiger op een discrete plek op het toilet. Luchtontvochtigers zijn ongeveer zo groot als een grote broodroosteroven en helpen in de winter om vocht uit de lucht te verwijderen. Maak bij gebruik op het toilet dagelijks het waterreservoir van de luchtontvochtiger leeg.

   Wat zijn de voordelen van ventilatie voor het toilet met een afzuigkap?

   Een afzuigkap op het toilet is de gemakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je toilet voldoet aan de vereisten voor luchtventilatie. Ze hebben echter ook voordelen die verder gaan dan de wettelijke voorschriften. De belangrijkste voordelen van het installeren van een afzuigkap zijn:

   • Om condensatie te verminderen. afzuigkap minimaliseert dit.
   • Om schimmel te voorkomen. Een goede ventilatie kan helpen voorkomen dat het zich vormt.
   • Om de levensduur van het toilet te verlengen. Condensatie en schimmel zijn beide vernietigende krachten in huis. Ze kunnen onder andere kranen onherstelbaar beschadigen. Een afzuigkap is hier een prima verdedigingslinie.
   • Om geurtjes weg te houden. Ten slotte kan al die vochtige, muffe lucht leiden tot onaangename geuren op het toilet. Een ventilator helpt je lucht lekker fris te houden!

   Vergeet niet de ventilator schoon te maken

   Zelfs de beste ventilator kan de ventilatie niet verbeteren als hij dik is van stof en vuil. Geef de ventilator minimaal twee keer per jaar een grondige reiniging. Het proces is eenvoudig:

   1. Sluit het elektrische circuit naar je toilet af, zodat je geen risico loopt op schokken.
   2. Verwijder de kap van de ventilator – de meeste zijn bevestigd met draadpennen aan de zijkanten, die samenknijpen om de kap los te maken.
   3. Gebruik de meubelborstel of de spleetzuigmond op je stofzuiger om stof, spinnenwebben en ander vuil van de ventilator en de behuizing te verwijderen.
   4. Plaats de kap van de ventilator terug.
   5. Schakel de elektriciteit weer in.

   Pin It on Pinterest

   Share This