+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Ventilatie in de badkamer is belangrijk omdat je met goede ventilatie een hoop problemen kunt voorkomen. Je kunt natuurlijk het badkamer raam wagenwijd openzetten na het douchen. Maar in de koude wintermaanden in Nederland is dit niet altijd prettig. Door mechanische ventilatie te gebruiken kun je profiteren van verschillende voordelen, zonder dat het wooncomfort omlaag gaat. 

   Ventilatie in de badkamer 

   De meeste mechanische ventilatie systemen kun je aanzetten, waarna zij het hele huis ventileren. Tijdens het douchen kun je de ventilatie verhogen zodat vochtige lucht sneller uit de ruimte wordt gehaald. Hierdoor heb je geen last van de kou. Met mechanische ventilatie zorg je ervoor dat vochtige lucht plaats maakt voor droge lucht. Hiernaast wordt de luchtstroom in de ruimte gestimuleerd waardoor het neervallen van waterdruppels minder gebeurt. Tot slot zorgt de mechanische ventilatie ervoor dat CO2 ophoping geen kans krijgt, omdat de vervuilde lucht wordt vervangen voor schone, frisse lucht. Kortom: met mechanische ventilatie in de badkamer kom je al een heel eind! 

   Het luchten van de badkamer 

   In de meeste badkamers maken mensen volop gebruik van warm water. Dit warme water zorgt voor stoom en waterdamp. Stoom en waterdamp bieden de perfecte omgeving voor bacteriën en schimmels om te groeien. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Het ventileren van de badkamer op de hoogste stand tijdens het douchen kan ervoor zorgen dat de waterdamp niet blijft hangen in de ruimte. Zorg er ook voor dat de ventilatie minimaal een kwartier op de hoge stand blijft werken om vocht in de badkamer te minimaliseren. 

   Als jouw badkamer een klepraampje of een kiepraam heeft, dan kun je deze openen om vochtophoping te voorkomen. In de winter- en herfstmaanden is het echter niet slim om het raam van de badkamer wagenwijd open te zetten om de badkamer te luchten. Als het buiten koud is dan wordt vocht namelijk minder snel opgenomen dan wanneer het buiten lekker warm is. Het openzetten van de badkamerramen in de winter zorgt er dus niet zo zeer voor dat het vocht de ruimte kan verlaten, maar wel dat je het sneller koud krijgt. Als je de badkamer alleen lucht, dan is het belangrijk om de ramen minimaal 30 minuten tot een uur open te laten staan. 

   ventilatie in de badkamer

   Mechanische ventilatie laten installeren

   De installatie van mechanische ventilatie kun je het beste aan professionals overlaten die precies weten op welke plekken de ventilatiekanalen geplaatst moeten worden. De professionals van Cubica3 helpen je graag bij de installatie van mechanische ventilatie. Zo kijken wij samen naar jouw woning om te bepalen waar de ventilatie unit moet komen te staan en welke unit het beste bij jouw woning past. Afhankelijk van jouw wensen adviseren wij je over de beste units en het gebruik hiervan.

   Ben jij benieuwd naar wat jij op de lange termijn kunt besparen door mechanische ventilatie te laten installeren? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keus. Zo kun je ventilatie in de badkamer gebruiken, zonder hoge kosten! Klik snel op de knop hieronder om erachter te komen hoeveel je kunt besparen. 

    

   Pin It on Pinterest

   Share This