+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Bescherming van ventilatie bij renovatie en verbouwingen van jouw mechanische ventilatie is cruciaal voor een succesvolle verbouwing. Mechanische ventilatiesystemen kunnen tijdens huisrenovaties beschadigd raken, kapotgaan of verstopt raken met stof. De volgende tips kunnen je helpen je ventilatie te beschermen.

   Tips ventilatie bij renovatie en verbouwingen

   1. Maak een plan voor bescherming van ventilatie bij renovatie en verbouwingen

   De eerste stap bij het nadenken over een bouwproject is het maken van een plan. Voordat je met het verbouwingsproces begint, is het essentieel om de juiste professionals te raadplegen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Zorg ervoor dat je contact opneemt met een professionele technicus op het gebied van ventilatiesystemen, zodat deze al je vragen kan beantwoorden. Moet je bijvoorbeeld de kanaalplaatsing veranderen bij de verbouwing? Heeft je huidige ventilatie de capaciteit om de onlangs gerenoveerde woning te bedienen? Vragen als deze moeten worden beantwoord voordat het werk begint; Zo ben je voorbereid op eventuele meerkosten of renovaties.

   2. Bedek je ventilatieopeningen

   Het verbouwingsproces is rommelig. Stof en vuil worden waarschijnlijk de lucht in geslingerd en zullen je verwarmings- en koelsysteem binnendringen. Dek alle ventilatieopeningen in het bouwgebied af om je mechanische ventilatie te beschermen. Het afdekken van ventilatieopeningen helpt om het luchtfilter schoon te houden en de hoeveelheid stof in het apparaat te verminderen. Houd er rekening mee dat wanneer je je ventilatiesysteem inschakelt, er gesloten ventilatieopeningen zijn die de luchtstroom kunnen beperken.

   3. Schakel je verwarmings- en koelsysteem uit

   Wanneer het eigenlijke werk wordt uitgevoerd, moet je je verwarmings- en koelsysteem uitschakelen. Jouw apparatuur moet uitstaan, vooral als sommige ventilatieopeningen zijn afgedekt. De afgedekte ventilatieopeningen kunnen het systeem extra belasten. Het uitschakelen van de unit is een extra voorzorgsmaatregel die helpt om stof en vuil uit je apparatuur te houden.

   round closed windows

   4. Doe het rommelige werk buiten

   De gemakkelijkste manier om stof en vuil in huis tot een minimum te beperken, is door het rommelige werk buiten te doen. Meestal zorgt het zagen en schuren voor de meeste stofontwikkeling, en als je dit werk dus buiten kunt doen, vermindert het de kans op stof in huis en je ventilatiesystemen. Als al dit vuil binnenin zit, kan het je luchtfilter verstoppen en bijvoorbeeld je airconditioner beschadigen.

   5. Maak vaak schoon voor bescherming van ventilatie bij renovatie en verbouwingen

   Een van de dingen die ze je misschien niet vertellen wanneer je aan een verbouwingsproject begint, is dat je tijdens het proces vaker zult moeten schoonmaken. Het lijkt overbodig om vaker schoon te maken als je huis de volgende dag waarschijnlijk weer stoffig wordt, maar dit voorkomt dat stof in je luchtfilter ophoopt. Door om de paar dagen stof te reinigen en te stofzuigen, wordt de hoeveelheid stof in je luchtfilter verminderd. Door schoon te maken, kun je het aantal verstoppingen verminderen.

   6. Controleer je luchtfilters regelmatig

   De belangrijkste reden dat je tijdens een verbouwingsproject vaker moet schoonmaken, is om te voorkomen dat je luchtfilter verstopt raakt. Als het filter verstopt raakt, vermindert dit zowel de hoeveelheid luchtinlaat als -uitvoer en wordt het systeem belast. Controleer je luchtfilter regelmatig, maar zorg ervoor dat je het vaker controleert om er zeker van te zijn dat er geen stofophoping is. Probeer de laatste keer dat je je luchtfilter hebt vervangen bij te houden, zodat je beter weet wanneer het opnieuw moet worden vervangen. Als je de luchtfilter regelmatig controleert, zorg je ervoor dat alles soepel verloopt.

   7. Zorg voor een professionele kanaalreiniging

   Het laatste dat je moet doen voordat je gaat ontspannen in je onlangs gerenoveerde huis, is een ​​professionele kanaalreiniging aanvragen. Hoewel je de nodige voorzorgsmaatregelen hebt genomen door je ventilatieopeningen af ​​te dekken en vaak schoon te maken, is het toch gelukt om stof in je ventilatiesystemen te krijgen. Wanneer ze je systeem reinigen, zullen ze de luchtfilters controleren, het kanalensysteem reinigen en ervoor zorgen dat er geen stofophoping in de oven ontstaat. Deze opbouw zorgt ervoor dat de oven harder werkt, wat het verwarmings- en koelsysteem onder druk zet.

   white concrete building under blue sky during daytime

   8. Zuiver de lucht voor bescherming van ventilatie bij renovatie en verbouwingen

   Bij de renovatie van je huis worden allerlei materialen gesneden en geschuurd, waardoor er allerlei stofdeeltjes de lucht in komen. Geavanceerde luchtreinigers kunnen deze gevaarlijke stofdeeltjes in je huis verwijderen. Ze houden deze stofdeeltjes ook buiten je unit. Het kan de moeite waard zijn om een ​​luchtreiniger te kopen voor het volgende huisrenovatieproject dat je mogelijk hebt. Bescherming van ventilatie bij renovatie en verbouwingen tijdens de bouw is niet de enige reden om de lucht te willen zuiveren. Sommige van deze stofdeeltjes kunnen schadelijk zijn als we er ook grote hoeveelheden van inademen. De luchtreiniger kan je blootstelling aan deze mogelijk schadelijke stofdeeltjes helpen verminderen.

   9. Blokkeer het bouwgebied

   Het blokkeren van elke ventilatieopening in het bouwgebied is essentieel, evenals het afsluiten van het hele bouwgebied. Kunststoffolie kan je gebruiken om stof en vuil in de bouwruimte op te vangen. Dit houdt het stof en vuil weg van de rest van het huis.

   10. Upgrade elektrisch gereedschap

   Er zijn gereedschappen die zich richten op het verminderen van de hoeveelheid stof die ze produceren bij het zagen of schuren van materialen. Deze geavanceerde elektrische gereedschappen halen stof uit de lucht, waardoor er minder gevaarlijke deeltjes in je ventilatiesysteem kunnen komen. Als je je huis renoveert en een nieuw stuk gereedschap moet kopen of een oud stuk moet upgraden, overweeg dan een van deze hulpmiddelen die zijn ontworpen om je huis schoon te houden van stof en puin.

   Pin It on Pinterest

   Share This