+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   De zomer komt eraan en dat betekent dat we weer last krijgen van muggen. Is het bij jou al zo ver en zit het huis regelmatig vol met muggen, ondanks het ophangen van horren? Dan is het slim om je mechanische ventilatiesysteem na te laten kijken. Benieuwd naar wat muggen en mechanische ventilatie met elkaar te maken hebben? Lees snel verder! 

   muggen en mechanische ventilatie

   Muggen en mechanische ventilatie 

   Muggen kunnen zich door de kleinste kiertjes wurmen en als je er 1 in huis hebt dan is de kans groot dat je er al snel meer tegenkomt. Woon je in de buurt van water of heb je een ventilatiesysteem waar vocht vanaf komt, dan is de kans op muggen groter. Een vervelend beestje waar veel mensen in de zomermaanden last van krijgen.

   Over muggen zelf valt een hoop te zeggen. Wist je bijvoorbeeld dat de muggen die steken alleen vrouwtjes zijn? Ze hebben bloed nodig om eitjes te kunnen produceren en zijn lichtelijk verslaafd aan CO2. Ze ruiken ons al op 50 tot 70 meter afstand. Door uit te ademen trek je ze dus al aan en daar is weinig aan te doen. In principe zijn stekende muggen dus net vliegende konijnen die op zoek zijn naar bloed om zich te kunnen voortplanten.

   Ben je door een mug gebeten dan krijg je al snel last van jeuk en een bultje. In het slechtste geval kun je ook goed ziek worden van een muggenbeet. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je ze buiten de deur houd. Kijk bij voorkeur naar hoe de muggen naar binnen komen in plaats van direct naar de muggenspray te grijpen. De kans is namelijk groot dat je blijft sprayen als er steeds nieuwe muggen naar binnen kunnen komen. Dit is wat je zelf kunt doen om je mechanische ventilatiesysteem te controleren om een muggenprobleem te verhelpen of te voorkomen. 

   Controleer de roosters 

   Heb je een ventilatiesysteem met verouderde roosters boven de ramen? Dan kunnen muggen eenvoudig door de kieren naar binnen als de roosters openstaan. Moderne roosters zijn voorzien van filters waar muggen niet doorheen kunnen. Controleer op openingen rondom de roosters en kijk of er condens zichtbaar is op de ramen. Vocht kan namelijk een teken zijn van kieren die je niet direct ziet. Zijn de roosters in orde, maar heb je toch regelmatig last van beestjes en muggen in huis? Controleer dan de afvoerbuizen die naar buiten lopen. 

   Afvoeren controleren

   Heb je een boiler, droger of een mechanisch ventilatiesysteem met een afvoer naar buiten? Houdt er dan ook rekening mee dat de openingen rondom de afvoeren te groot zijn, waardoor muggen en andere beestjes makkelijker naar binnen kunnen. Zijn de afvoeren niet goed gedicht, dan is de kans ook groot dat er vocht rondom de leidingen ophoopt. Muggen komen hier ook op af en leggen bovendien eitjes in de buurt van water en vocht. Doe je hier niets aan dan wordt het muggenprobleem alleen maar groter. Als er geen kieren zichtbaar zijn rondom de afvoeren dan is het mogelijk dat de leidingen van het mechanische ventilatiesysteem niet goed gedicht zijn. 

   De leidingen controleren

   Het controleren van de leidingen is een specialistische klus. Daarom kun je hiervoor het beste een professional inschakelen. Boek bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt voor het mechanische ventilatiesysteem. Vraag tijdens het bezoek aan de expert of de leidingen goed gecontroleerd kunnen worden op openingen. Tijdens de onderhoudsbeurt worden de leidingen, afvoeren, roosters en de unit zelf gecontroleerd. Zijn er onderdelen verouderd? Dan zal de monteur je adviseren over de vervolgstappen. 

   Om muggen buiten de deur te houden kijk je natuurlijk niet alleen naar je mechanische ventilatiesysteem. Zorg er ook voor dat er horren voor de deuren en ramen hangen, zodat je deze zonder zorgen kunt openzetten. Controleer hiernaast op stilstaand water in en rondom de woning. Gooi emmers en potten met water leeg om te voorkomen dat het water muggen aantrekt. Zo zorg je ervoor dat de muggen geen eitjes leggen in de buurt van jouw woning, waardoor de overlast vanzelf een stuk minder wordt! 

    

   Muggen en mechanische ventilatie: boek een onderhoudsbeurt! 

   Ben jij op zoek naar een partner die je kan helpen bij het controleren van het mechanische ventilatiesysteem? Of wil je meer informatie over de installatie van een MV? Neem nu contact met ons op voor meer informatie over onze diensten én producten! Zo zorgen wij er samen voor dat er deze zomer minder overlast is, waardoor jij en je gezin ’s nachts niet gestoord worden door zoemende muggen. 

    

    

    

   Pin It on Pinterest

   Share This