+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Mechanische ventilatie Reinigen

   Mechanische ventilatie laten reinigen door een specialist? Wij kunnen u hierbij helpen.

   Goede ventilatie in huis is heel belangrijk voor de luchtkwaliteit. Met mechanische ventilatie wordt de lucht in de woning consequent ververst zonder dat u er enige moeite voor hoeft te doen.

   Om de mechanische ventilatie in huis goed te laten werken, is het wel belangrijk om deze regelmatig te laten onderhouden en reinigen. Door het gebruik bouwt er namelijk stof, vocht en bacteriën op in het systeem. Dit vermindert niet alleen de werking van het systeem, maar het kan ook de luchtkwaliteit negatief beïnvloeden.

   Een reiniging van de mechanische ventilatie is zó gebeurd. Het volledige systeem wordt schoongemaakt en gecontroleerd. Het systeem wordt bovendien weer goed afgesteld voor optimaal gebruik. U kunt weer jaren vooruit met uw ventilatiesysteem. Maakt uw systeem veel lawaai? Dan is het verstandig om te kijken naar een vervanging.

   Reinigen en onderhoud

   De experts van Cubica3 staan voor u klaar voor het schoonmaken van en het onderhoud aan uw mechanische ventilatiesysteem. In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de pakketten die wij aanbieden met de bijbehorende kosten. Zo krijgt u direct inzicht in onze werkzaamheden en onze kosten.

   Het onderhoud en de reiniging van uw mechanische ventilatie wordt helemaal afgestemd op uw systeem en uw wensen. Omdat u kiest voor een specifiek onderhoudspakket, weet u precies wat wij voor u doen en hoeveel kosten u daaraan heeft.

   Tijdens elke onderhoudsbeurt worden in elk geval de ventilatiebox en de ventielen goed gereinigd en gecontroleerd. Bij een uitgebreidere controle worden ook de ventilatiekanalen meegenomen in het onderhoud. Het systeem wordt bovendien weer goed afgestemd voor een optimale werking. Zo heeft u helemaal geen zorgen over uw ventilatie en is de luchtkwaliteit in huis altijd optimaal.

   Vrijblijvend Advies?

   Wij informeren u graag over de mogelijkheden van Mechanische ventilatie. Er worden GEEN kosten in rekening gebracht.

   Veelgestelde vragen

   Waarom een mechanisch ventilatiesysteem aanleggen?

   Een mechanisch ventilatiesysteem is een effectieve manier om de doorstroom van verse lucht in huis te reguleren. Zo worden bacteriën, vocht, stof en allergenen continu afgevoerd en blijft het binnenklimaat gezond. Bovendien voorkom je problemen met vocht en schimmelvorming in de woning.

   Lopen de ventilatiekanalen in het zicht?

   Hoe de mechanische ventilatie wordt aangelegd verschilt per woning. In veel woningen kunnen de kanalen goed worden weggewerkt met voorzetwanden en valse plafonds, maar dit is afhankelijk van de beschikbare ruimte en de opzet van de woning.

   Hoe kan ik de levensduur van het systeem verlengen?

   Om de levensduur van de mechanische ventilatie te verlengen, is goed onderhoud noodzakelijk. Het schoonmaken van de mechanische ventilatie is een specialistische klus die u beter kunt overlaten aan de experts. Maar u kunt natuurlijk ook zelf het één en ander doen om het ventilatiesysteem in goede conditie te houden. U kunt de ventilatieroosters goed schoon houden en eventuele filters zelf vervangen.

   Hoe lang duurt het vervangen van het ventilatiesysteem?

   Het vervangen van het mechanische ventilatiesysteem is een kleine moeite met een grote besparing. Binnen enkele uren hebben wij het systeem voor u vervangen en begint u met het besparen op energie.

   Hoeveel kost het vervangen van het systeem?

   De kosten voor het vervangen van het mechanische ventilatiesysteem zijn afhankelijk van het type ventilatiebox. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om een offerte te ontvangen voor de vervanging van uw systeem.

   Maakt het systeem geluid?

   Een mechanisch ventilatiesysteem zal nooit helemaal geluidloos zijn. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een motor om het systeem aan te drijven en dit is hoorbaar. Toch zal het geluid niet storend zijn, mede omdat het systeem op een plek wordt geïnstalleerd waar u er zo min mogelijk last van heeft.

   Is er subsidie verkrijgbaar voor mechanische ventilatiesystemen?

   Diverse gemeentes in Nederland bieden subsidies aan voor energiebesparende maatregelen in uw woning. Informeer bij uw gemeente of uw woning in aanmerking komt voor een subsidie voor de plaatsing van een mechanisch ventilatiesysteem.

   Rekenen jullie voorrijkosten?
   Bij Cubica3 rekenen wij GEEN voorrijkosten wanneer wij bij u langskomen voor onderhoud, reiniging of montage.
   Brengen jullie extra kosten in rekening?
   Cubica3 rekent geen extra kosten naast de afgesproken kosten voor de vervanging en het onderhoud van uw systeem. Mocht er ter plaatse toch extra onderhoud nodig zijn, dan bespreken we dit altijd met u.
   N

   Garantie van kwaliteit

   Niet goed? Geld terug.
   N

   Tranparantie in prijs

   Geen verrassingen achteraf.
   N

   Klant staat centraal

   Uw wensen staan op de eerste plek.

   Voordelen van Mechanische ventilatie

   N

   goedwerkende luchtafzuiging

   N

   gezond binnenklimaat

   N

   besparing op de energiekosten

   N

   professionele installatie en onderhoud

   vrijblijvend contact opnemen?

   U kunt ons bereiken op: +31 6 29540828

   Pin It on Pinterest

   Share This