+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   De bloemetjes beginnen weer te groeien, de vogels fluiten en een groot deel van Nederland begint weer met niezen. Het voorjaar is prachtig maar brengt voor veel mensen ook een hoop ellende met zich mee. Als jij elk jaar last hebt van hooikoorts en het voorjaar een ware nachtmerrie voor jou is dan kun je met mechanische ventilatie voor verlichting zorgen. In dit artikel lees je alles over mechanisch ventileren tegen hooikoorts zodat je in ieder geval comfortabel in je eigen huis kunt verblijven tijdens het pollenseizoen. 

   Mechanisch ventileren voor gezonde binnen lucht

   Wanneer je last hebt van hooikoorts dan kun je ervoor kiezen om natuurlijk te ventileren, maar de ramen openzetten leid tot pollen in de woning. Voor de meeste mensen met hooikoorts is natuurlijke ventilatie tijdens het pollenseizoen niet de fijnste keus. 

   Met een mechanisch ventilatie systeem wordt de buitenlucht gefilterd voordat het de woning in wordt geblazen. Zo voorkom je dat stuifmeel van buiten de woning binnen komt. Als je je hooikoorts symptomen binnenshuis wilt verminderen is mechanische ventilatie voor jou de beste oplossing. Met een mechanisch ventilatiesysteem wordt de buitenlucht automatisch vervangen voor gezonde lucht zodat je in de woning geen last hebt van hooikoorts. 

   mechanisch VENTILEREN VOOR EEN STOFVRIJE EN ANTI-ALLERGISCHE WONING

   Een goed luchtventilatie systeem zorgt er niet alleen voor dat stuifmeel buiten de deur blijft. Mechanische luchtventilatie systemen zorgen er ook voor dat stof en huisstofmijt geen kans krijgen.  Huisstofmijt houd van vochtige ruimtes en met een mechanisch ventilatiesysteem breng je balans in de luchtvochtigheid. 

   De vochtige lucht wordt constant ververst waardoor huisstofmijt, vocht en stof aanzienlijk verminderen. Wanneer de vochtbalans in de woning goed is voorkom je ook dat schimmel gaat groeien. Schimmel brengt gezondheidsrisico’s met zich mee die je wilt voorkomen. Al met al is mechanische ventilatie tegen hooikoorts ook een goede investering voor na het pollenseizoen.  

   Mechanisch ventileren tegen hooikoorts in 2021

   We kunnen er niet omheen: DE CORONA CRISIS IS VOORLOPIG NOG NIET VOORBIJ. Hoewel het in sommige gevallen slim is om beslissingen uit te stellen tot na de crisis, is het in sommige gevallen juist overduidelijk dat het goed is om nu verandering aan te brengen. Als het gaat om het luchtventilatiesysteem in jouw woning dan is het slim om nu te handelen. De meeste mensen werken nog thuis en hoe langer we dagelijks thuis doorbrengen, hoe belangrijker een goede luchtventilatie in een ruimte is. Waar het werk de ventilatie waarschijnlijk heeft geregeld zal het in jouw woning misschien anders zijn. 

   De aanschaf van een goed ventilatie systeem is niet alleen gunstig als het gaat om hooikoorts klachten. Wanneer kinderen thuis schoolwerk maken of wanneer papa en mama thuis moeten werken is het fijn als het binnenklimaat geoptimaliseerd is. Hierdoor kun je je beter concentreren, voel je je gelukkiger en voorkom je een hoop irritaties. Thuiswerken kan soms al lastig genoeg zijn. Zorg er dus voor dat je woning comfortabel is zodat je je thuis prettig voelt. 

   luchtventilatie op scholen - concentratie

   Waarom mechanische ventilatie helpt tegen hooikoorts

   Hooikoorts wordt veroorzaakt door de bloei van bloemen, bomen en gras. De aanwezigheid van warmte en wind in het voorjaar en de zomer zorgen ervoor dat pollen makkelijk de woning in komen. Je kunt ervoor zorgen dat de ramen en deuren gesloten blijven, maar dit zorgt er niet voor dat de pollen die al in de woning aanwezig zijn, weer verdwijnen. 

   Met mechanische ventilatie worden de pollen de woning uitgezogen en voor de buitenlucht de kamer binnen komt wordt deze gefilterd. Zo gaat de vervuilde lucht naar buiten en komt er schone lucht binnen. Door de lucht in de woning constant te verversen zorg je ervoor dat pollen die door natuurlijke ventilatie toch binnendringen, weer naar buiten kunnen. Zonder mechanische ventilatie gebeurt dit niet. Een ander groot voordeel aan mechanische ventilatie is dat je het ventilatiesysteem altijd kunt gebruiken. Natuurlijke ventilatie is vaak weersafhankelijk omdat de meesten van ons de ramen liever niet openzetten bij regen en kou. 

   Samenvattend is mechanische ventilatie tegen hooikoorts op de korte en lange termijn een goed idee. Zo zorg je het hele jaar door voor schone en frisse lucht in jouw woning. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid van het hele gezin maar ook voor de staat van de woning. Bescherm het gezin en de woning tegen schimmels, vocht en stof met een mechanisch ventilatiesysteem!

   Bekijk nu onze winkel om erachter te komen welke ventilatie box aansluit bij de behoeften van jouw gezin. Kom je er niet uit? Neem dan snel contact met ons op. Onze professionals helpen je graag verder.

    

   Pin It on Pinterest

   Share This