+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Ventilatie is een belangrijke factor in het ontwerp van keukens. Het helpt om kookdampen en vocht uit de lucht te verwijderen, wat het ademen moeilijk kan maken. Om je keuken goed te ventileren, moet je ervoor zorgen dat er voldoende verse lucht in de keuken komt en vervuilde lucht wordt afgevoerd. De beste manier om dit te doen is door een afzuigkap of een afzuigventilator te installeren en deze te combineren met een goed mechanisch ventilatiesysteem.

   keuken ventileren

   Een nare geur in de keuken voorkomen

   De keuken is het hart van het huis en het zou een plek moeten zijn waar je kunt koken en genieten van je maaltijden. Maar als je een slechte geur in je keuken hebt, wordt koken een stuk minder leuk. Zeker als je gevoelig bent voor geuren en deze geuren na het koken zo snel mogelijk weg wilt hebben.

   Nare luchtjes in de keuken kun je wegwerken door allereerst goed te ventileren met mechanische ventilatie. Ventilatie verwijdert alle ongewenste luchtjes uit de keuken en vervangt deze door schone lucht van buiten. Met een mechanisch ventilatiesysteem zorg je er dus niet alleen voor dat de luchtkwaliteit optimaal blijft, maar zorg je ook voor een aangename geur in huis na het koken. Win-win!

   Keuken ventileren op de best mogelijke manier

   Ventilatie is een belangrijk element in de keuken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de keuken op de best mogelijke manier wordt geventileerd. Hierdoor kunnen verontreinigingen namelijk uit de lucht worden verwijderd. Tijdens het koken bijvoorbeeld, komt er fijnstof vrij door verbrandingsprocessen. Hier zie je niets van, maar op de lange termijn heeft het wel een negatieve invloed op je gezondheid. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor een optimaal geventileerde keuken. Zeker als je elke avond in de keuken staat om het avondeten te bereiden.

   Een van de meest voorkomende fouten die mensen maken bij het ontwerpen van hun keuken is het niet goed ventileren ervan. Ze vergeten de ventilatie vaak, wat kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Combineer je de mechanische ventilatie echter met een goede afzuigkap, dan zorgt dit ervoor dat schadelijke stoffen worden gevangen voordat je ze inademt. Door een mechanische ventilatie met een afzuigkap te combineren ben je dus al goed op weg naar een goed geventileerde keuken.

   Keuken ventileren met open ramen 

   Het ventileren van de keuken is een must voor elke huiseigenaar. Het is belangrijk om de keuken geventileerd te houden, omdat het een plek is waar voedsel wordt gekookt en waar geuren kunnen blijven hangen. Sommige huiseigenaren zullen de ramen openen om frisse lucht binnen te laten en kookluchtjes te verwijderen. Ramen zijn geweldig voor het doorluchten van een ruimte. Ze kunnen echter ook een bron zijn van tocht of insecten die binnenvliegen. Heb je hier last van? Investeer dan in horren en zet de ramen alleen tegen elkaar open als de buitentemperatuur niet te laag is. 

   Toch is het openen van de ramen geen overbodige luxe in de keuken. Het zorgt er namelijk voor dat er meer frisse lucht naar binnen komt en het creëert een luchtstroom als je ramen of deuren tegen elkaar openzet. Hierdoor worden nare luchtjes in de keuken sneller afgevoerd. Merk je dus dat de mechanische ventilatie in combinatie met de afzuigkap onvoldoende effect heeft? Zet dan gerust ramen tegen elkaar open om een luchtstroom in de keuken te creëren.

   Pin It on Pinterest

   Share This