+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Wat is ventilatie en waarom heb je het nodig?

   Op zoek naar het onderwerp: informatie ventilatiesystemen? In eenvoudige bewoordingen is ventilatie de uitwisseling van buiten- en binnenlucht door natuurlijke of mechanische middelen. Natuurlijke ventilatie vindt plaats door de openingen van de schil van een gebouw. Terwijl mechanische ventilatie de gecontroleerde manier is om de vuile binnenlucht te ruilen voor schone lucht.

   Een ventilatiesysteem voorkomt de vorming van overmatig vocht en vervuilde gassen. Deze ongewenste dingen kunnen jouw gezondheid schaden, leiden tot schimmelgroei en structurele schade.

   Informatie ventilatiesystemen: 3 categorieën ventilatie

   De efficiëntie van jouw ventilatiesysteem is onderverdeeld in 3:

   Ongereguleerde ventilatie

   Dit verwijst naar woningen die helemaal geen geplande of gestructureerde woningventilatie hebben. Ventilatie is beperkt tot de ongecontroleerde beweging van lucht door deuren en ramen en andere openingen waar tocht doorheen kan komen.

   Semi-gereguleerd ventilatie

   Dit verwijst naar woningen met een ventilatieopening die in de structuur is ingebouwd, zelfstandige apparaten die op de een of andere manier de ventilatie beïnvloeden, of een combinatie van beide.

   Professionele huisventilatie

   Hiermee worden woningen bedoeld waar een ventilatiesysteem is geïnstalleerd door een ventilatiespecialist. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat jouw huis de juiste ventilatie heeft die nodig is voor een gezond leven.

   Air Conditioning, Lucht, Conditioner, Cool, Koeling

   Wat zijn de negatieve effecten van slechte ventilatie?

   Huizen met slechte ventilatie kunnen gezondheidsrisico’s opleveren waarvan je je niet bewust bent, doordat de volgende problemen optreden.

   Vorming van schimmel en meeldauw

   Slechte ventilatie en condensatie leiden tot de vorming van schimmel en meeldauw op muren en plafonds.

   Vochtigheid

   “Sick Building Syndrome” is de term die wordt gebruikt om de griepachtige symptomen te beschrijven die zich manifesteren in een te vochtig gebouw. Dit kan leiden tot langdurige ziektes.

   Verspreiding van virussen en ziekten

   Een gebrek aan huisventilatie in het huis maakt het gemakkelijker om het naar de rest van de bewoners te verspreiden, omdat er een minimale circulatie van frisse lucht is.

   Ademhalingsproblemen

   Mensen die vatbaar zijn voor allergieën en ademhalingsproblemen doen het niet goed in een slecht geventileerd huis. De frequentie en intensiteit van hun symptomen nemen toe.

   Schadelijke gifstoffen

   Gifstoffen zoals koolmonoxide, formaldehyde-uitstoot, zwaveldioxide, luchtverontreinigende stoffen en andere giftige gassen zijn overal aanwezig, ook in jouw huiselijke omgeving.

   Laag zuurstofgehalte en stress

   Huizen met onvoldoende ventilatie hebben een verlaagd zuurstofgehalte. Nogmaals, dit kan leiden tot ziekte en misselijkheid, mentale en fysieke vermoeidheid en stress.

   Vent, Open Haard, Metalen, Ventilatie Buis

   Wat zijn enkele eenvoudige manieren om het ventilatiesysteem van jouw huis te verbeteren?

   Probeer eerst deze eenvoudige tips om jouw ventilatie en de kwaliteit van de binnenlucht te verbeteren.

   Maak ruimte vrij

   Maak ruimte vrij en houd het overzichtelijk. De warme lucht zal in de warme maanden gemakkelijker verdwijnen.

   Ramen op het noorden en het zuiden

   Voorkom dat direct zonlicht jouw huis binnendringt door de oriëntatie van jouw raam af te stemmen op de richtingen die niet in de zon zijn gericht.

   Plant bomen en bloemen

   Bomen en planten filteren van nature de lucht om je heen. Ze absorberen de dingen die we haten – vervuilde lucht en slechte geuren.

   Pin It on Pinterest

   Share This