+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Alles wordt duurder in Nederland, en dat merken we vooral aan de gasrekening. Voor veel huishoudens zijn de hoge gasprijzen genoeg reden om de verwarming niet aan te zetten. Gelukkig staat de lente voor de deur en gaan de temperaturen omhoog, maar hoe zorg je ervoor dat je het huis straks in de winter verwarmd voor een redelijke prijs? Met een WTW-unit zet je de eerste stap naar een lagere gasrekening én een gezonder binnenklimaat. Hoe je een hoge gasrekening kunt voorkomen ontdek je in dit artikel.

   hoge gasrekening voorkomen

   Wat is een WTW-unit precies? 

   Een WTW unit is een ventilatiesysteem die vervuilde lucht opzuigt en schone lucht de ruimte in blaast. De buitenlucht wordt gefilterd voordat de lucht de ruimte in wordt geblazen, waardoor pollen, stofdeeltjes, schimmels, virussen en bacteriën niet naar binnen gehaald worden. Hiernaast zorgt de WTW-unit ervoor dat de frisse lucht van buiten wordt opgewarmd naar de gewenste temperatuur, waardoor je geen last krijgt van tocht én minder hoeft te stoken om de binnentemperatuur comfortabel te houden. 

   Een WTW-unit heeft het formaat van een gemiddelde wasmachine of droger. Het zijn grotere units die ruimte nodig hebben, en daarom wordt de unit vaak op zolder geplaatst. Geen zorgen, want voor op maat gemaakt advies over de beste plek voor een WTW-unit in jouw woning kun je terecht bij Cubica3. Hiernaast worden er verschillende roosters in de woning geplaatst. Deze roosters zorgen ervoor dat de ventilatie in elke ruimte apart bediend kan worden. Handig, want dit maakt het mogelijk om de ruimtes die je gebruikt apart te verwarmen van de ruimtes die je niet gebruikt. 

   Hoge gasrekening voorkomen

   Om een hoge gasrekening te voorkomen kan de installatie van een WTW-unit een mooi begin zijn. Omdat de lucht die naar binnen blaast een aangename temperatuur heeft, is het niet langer nodig om de verwarming aan te zetten. De unit zorgt er tegelijkertijd voor dat je jezelf en je familieleden beschermt tegen CO2 ophoping in huis en schadelijke stoffen die binnendringen via de buitenlucht. Het opwarmen van de buitenlucht is niet de enige manier waarop een WTW-unit bijdraagt aan een lagere gasrekening. 

   Door de ventilatie krijgt vocht weinig kans om in de ruimte te blijven hangen. Door de luchtvochtigheid optimaal te houden, wordt het binnenklimaat vanzelf comfortabeler. Hoe hoger de luchtvochtigheid, hoe benauwder het in huis wordt. Het logische gevolg van benauwdheid is natuurlijk ventileren, maar door de ramen en deuren open te zetten komt er kou naar binnen. Om te voorkomen dat je het huis weer moet opwarmen door te stoken, investeer je in een WTW-unit. 

   WTW in combinatie met een warmtepomp

   Warmtepompen leveren vaak genoeg verwarmingsrendement voor het opwarmen van de woning, maar het warme water dat uit de kraan komt is soms niet voldoende. Bij temperaturen hoger dan 45 graden heeft de waterpomp moeite om het water op te warmen. Dit is voor veel gezinnen, bedrijven en verenigingen een vervelende bijkomstigheid bij een investering in een warmtepomp. 

   Je voorkomt dat de warmtepomp te weinig rendement levert door deze te combineren met een WTW-unit. Met een warmtewisselaar is het namelijk mogelijk om restwarmte uit douchewater te benutten. Dit zorgt ervoor dat de warmtepomp minder energie hoeft te leveren om het water op te warmen, waardoor het warme water minder snel op raakt. 

   Hoge gasrekening voorkomen met deze 3 tips

   Zorg voor een goede isolatie van de muren, de vloer, de ramen en het dak. Heb je last van tocht? Investeer dan in tochtstrips om dit probleem snel te verhelpen. Door tocht tegen te gaan voel je minder de behoefte om te stoken, wat op de lange termijn zorgt voor een lage gasrekening. Investeer hiernaast in een inductie kookplaat om niet langer op gas te hoeven koken. 

   De horeca mag weer open
   De horeca

   Zet de verwarming slechts één graad lager om ongeveer € 70 per jaar te besparen op de gasrekening. Als je niet thuis bent, zet de verwarming dan op 15 graden en zet de thermostaat uit als je op vakantie gaat en voor een lange periode niet thuis komt. Zo zorg je ervoor dat er niet onnodig gestookt wordt en haal je de gasrekening vanzelf naar beneden. 

   Investeer in een warmteterugwinunit (WTW) om op een effectieve manier te ventileren, zonder de temperatuur in de woning te beïnvloeden. Een WTW-unit zorgt voor een schonere lucht, een comfortabel binnenklimaat, gaat tocht, schimmels en vocht tegen én zorgt ervoor dat bacteriën en virussen niet binnendringen. 

   De horeca mag weer open

   Benieuwd naar wat jij kunt besparen op de gasrekening door een WTW-unit te laten installeren? Kom er nu achter en vraag een vrijblijvende offerte op bij Cubica3!

   Pin It on Pinterest

   Share This