+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Woon je in een oud huis dan heb je waarschijn geen mechanisch ventilatiesysteem. Toch is het belangrijk om goed te ventileren om te profiteren van een optimaal binnenklimaat en een gezond huis. Daarom geven wij in dit artikel antwoord op de vraag: hoe ventileer je een oud huis op een effectieve manier? 

    

   Hoe ventileer je een oud huis

   Hoe ventileer je een oud huis: verbouwen

   Woon je in een oud huis zonder mechanische ventilatie, dan is de kans groot dat de woning ook niet goed geïsoleerd is. Om het binnenklimaat zo prettig mogelijk te maken en op de korte én lange termijn geld te besparen, is het de moeite waard om een verbouwing te overwegen. Tijdens het isoleren van de muren, het plafond en de vloer is het namelijk goed mogelijk om een mechanisch ventilatiesysteem te installeren. Zit je niet op een volledige verbouwing te wachten, maar ben je benieuwd of de installatie van een mechanisch ventilatiesysteem in jouw situatie mogelijk is? Neem dan gerust contact met ons op voor op maat gemaakt advies

   Een oud huis ventileren met natuurlijke ventilatie

   Hoe ventileer je een oud huis als mechanische ventilatie geen optie is? Met natuurlijke ventilatie! Omdat oudere huizen gebouwd zijn voor natuurlijke ventilatie, is de kans groot dat je al automatisch natuurlijk ventileert. Door de ramen en deuren tegen elkaar open te zetten creëer je een luchtstroom, wat het binnenklimaat prettiger maakt. Op die manier kan CO2 naar buiten en zuurstof naar binnen! Er zit echter een groot nadeel vast aan natuurlijke ventilatie. Als je op een plek woont waar de luchtkwaliteit matig tot slecht is, dan haal je vervuilde lucht naar binnen. Vervuilde lucht bevat onder andere fijnstof. Ventileer je met mechanische ventilatie, dan worden fijnstof en andere schadelijke stoffen, bacteriën en virussen uit de lucht gefilterd. Zo weet je zeker dat de lucht in huis schoon en veilig is. 

   de verschillen tussen natuurlijke en mechanische ventilatie

   Als je ervoor kiest om een mechanisch ventilatiesysteem te laten installeren, dan hoef je natuurlijke ventilatie niet volledig achterwege te laten. Je kunt de ramen en deuren nog steeds gerust open zetten. Het ventilatiesysteem zorgt er vervolgens voor dat de buitenlucht door zowel afzuiging van het systeem als natuurlijke ventilatie wordt gefilterd. Het grote verschil tussen beiden is dat natuurlijke ventilatie wordt veroorzaakt door wind en mechanische ventilatie wordt aangedreven door een apparaat. Welk mechanisch ventilatiesysteem het meest geschikt is voor jouw woning ontdek je door contact met ons op te nemen.

   Laat je adviseren door Cubica³

   Heb je nog geen mechanisch ventilatiesysteem in huis? Dan helpen wij je graag met het maken van de juiste keus. Is jouw woning al voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem, dan is regelmatig onderhoud essentieel. In dit geval staat ons team ook graag voor je klaar. Door je mechanische ventilatiesysteem goed schoon te houden, houdt je het binnenklimaat gezond en zorg je ervoor dat het apparaat zo lang mogelijk meegaat. 

   Is jouw mechanische ventilatiesysteem al een tijd niet nagekeken? Dan is dit het perfecte moment om een onderhoudsbeurt in te plannen. Zo zorg je er in de komende zomermaanden voor dat het systeem optimaal presteert. Benieuwd naar wat de installatie of vervanging van een systeem jou oplevert? Vraag nu een offerte op en ontdek wat jij kunt besparen! 

    

   Pin It on Pinterest

   Share This