+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   De energietarieven lopen in rap tempo op en daarom kijken steeds meer mensen naar manieren om energiekosten te dempen. Alhoewel je misschien denkt dat het uitschakelen van de mechanische ventilatie unit bijdraagt aan een lagere energierekening, is dit vaak niet het geval. Waarom dat zo is en wat je kunt doen om de energiekosten te dempen ontdek je in dit artikel.

   Prinsjesdag 2022

   Dempen van energiekosten met mechanische ventilatie

   Wist je dat… je met mechanische ventilatie kunt inspelen op de hoogte van de energierekening? Door de ventilatie namelijk niet uit te schakelen optimaliseer je de luchtvochtigheid in huis. Is de luchtvochtigheid in orde, dan heeft dit direct invloed op hoe de ruimte aanvoelt. Met een goed ventilatiesysteem zorg je er in de zomer dus voor dat de airco minder vaak aan hoeft en in de winter zorgt het systeem voor minder stookkosten. Het uitschakelen van je ventilatiesysteem heeft, zeker in woningen die goed geïsoleerd zijn, een averechts effect. Zorg er daarom voor dat je de mechanische ventilatie nooit uitschakelt, met uitzondering van noodsituaties. 

   Voorkom sluipverbruik

   Veel apparaten blijven stroom verbruiken. Ook als ze in de stand-by modus staan. Denk bijvoorbeeld aan je laptop die je vergeet uit te schakelen tijdens het opladen. De televisie is in veel huishoudens ook een sluipverbruiker. Je voorkomt dat dergelijke apparaten stroom blijven gebruiken door te investeren in stekkerdozen je in en uit kunt schakelen. Deze stekkerdozen zijn vaak voorzien van een timer die je kunt instellen. Zo weet je zeker dat apparaten geen stroom verbruiken terwijl je slaapt. Investeer je in slimme lampen, dan is het nog eenvoudiger om het stroomverbruik onder controle te houden. Met slimme lampen is het namelijk mogelijk om de lampen automatisch in en uit te schakelen. Gaat er iets mis met de planning? Dan is het mogelijk om de lampen vanaf elke gewenste plek in het huis uit te schakelen.

   Investeer in energiezuinige apparaten

   Ga je op zoek naar energiezuinige apparaten, dan denk je in eerste instantie waarschijnlijk aan de wasmachine, de koelkast en het gasfornuis. Dit zijn echter niet de enige apparaten die je kunt verduurzamen. Denk bijvoorbeeld ook aan de televisie, de lampen in huis, de stofzuiger en de magnetron. Tot slot is het slim om te investeren in een duurzaam mechanisch ventilatiesysteem. Kies je voor een WTW-unit, dan zorgt de unit er tevens voor dat water verwarmd kan worden. Zo bespaar je op de korte en lange termijn nog meer geld en is het mogelijk om je energiekosten te dempen door te besparen op het verwarmen van water. 

   Dempen van energiekosten met Cubica3

   Het dempen van je energiekosten begint bij een goede ventilatie en een goede isolatie van je woning. Cubica3 helpt particulieren en zakelijke klanten met het uitkiezen van de best mogelijke mechanische ventilatie unit. Afhankelijk van jouw wensen en verwachtingen adviseren wij graag over welke unit het beste bij je past. Zo zorgen wij samen voor een beter binnenklimaat, waar iedereen van profiteert! Benieuwd naar wat ons team voor jou kan doen? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze dienstverlening, producten en meer! 

   Pin It on Pinterest

   Share This