+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   De zomer komt eraan en daarom gaan veel mensen op zoek naar duurzame en kostenefficiënte manieren om het huis koel te houden.  Op de warmere dagen slaap je het liefst in de tuin en gaat de koelkast niet alleen open voor snacks, maar ook voor verkoeling. Gelukkig kan het ook anders. in dit artikelen delen wij 5 waardevolle tips om je huis en je hoofd deze zomer koel te houden. 

    

   Houd de luchtvochtigheid optimaal

   De luchtvochtigheid in een ruimte heeft effect op de gevoelstemperatuur zodra deze te hoog of te laag word. In de praktijk houd dit in dat de luchtvochtigheid buiten omlaag gaat in de zomer. Wanneer je slaapt gaat de luchtvochtigheid in de kamer omhoog.

   Als de luchtvochtigheid buiten en binnen te veel van elkaar verschilt dan voelt het in de kamer al snel warmer aan. Dit komt omdat je zweet in een kamer die al vochtig is. Hierdoor kan zweet niet goed verdampen en koelt het lichaam minder snel af. Als de luchtvochtigheid bij 30 graden 50% is dan voelt de kamer aan als 31 graden. De gevoelstemperatuur kan dus snel oplopen als de luchtvochtigheid niet geoptimaliseerd is. 

   Bespaar jezelf slapeloze nachten deze zomer door een goed luchtventilatiekanaal te (laten) installeren. Door voor een WTW-systeem te kiezen optimaliseer je niet alleen de luchtvochtigheid in de woning, maar win je warmte terug als de buitentemperatuur in de winter weer afkoelt. Zo bespaar je op korte termijn op slapeloze nachten en in de winter op stookkosten. 

   Niet thuis? Doe de gordijnen dicht

   Je kunt er voor kiezen om buitenzonwering aan te schaffen voor de zomerdagen, maar een goede vervanging heb je waarschijnlijk al hangen. Zorg ervoor dat je de gordijnen, de rolluiken of de jaloezieën voor de ramen sluit als je niet thuis bent. Zo houd je zonnenstralen buiten en voelt het huis koeler aan als je thuis komt. 

   Zet je apparaten uit

   Als je apparaten laat draaien terwijl je ze niet gebruikt dan hebben ze invloed op de binnentemperatuur. Je televisie en computer geven constant warmte af. Ook als ze in stand-by staan. Zet de apparaten die je niet gebruikt uit om de gevoelstemperatuur niet onnodig te beïnvloeden. 

   Hoe lager hoe beter

   Warme lucht stijgt. Het is dan ook logisch dat het op de bovenverdieping warmer is dan op de begane grond. Je kunt ervoor kiezen om je matras op de grond van je slaapkamer te leggen maar als je de ruimte hebt dan kun je tijdens warme nachten het beste in de woonkamer kamperen. Daar is het meestal het koelst. 

   vermijd de ventilator

   ventilator

   Veel mensen zien een ventilator in de zomer als hun beste vriend, maar het enige wat je met een ventilator bereikt is een verplaatsing van warme lucht. Met mechanische luchtventilatie wordt de warme lucht uit de ruimte gezogen en optimaliseer je de luchtvochtigheid in een ruimte. Gebruik je toch een ventilator? Plaats deze dan op strategische plekken of hang er een zakje met ijsblokjes voor. 

   Wij hopen dat deze 5 tips je de komende zomer gaan helpen met het verkoelen van je woning. Ben je op zoek naar een nieuw ventilatiekanaal om het binnenklimaat in je woning te verbeteren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Door te kiezen voor een professioneel luchtventilatie kanaal maak je jouw woning niet alleen aangenamer maar ook gezonder voor het hele gezin.  

   Pin It on Pinterest

   Share This