+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   De horeca mag vanaf 5 juni 2021 weer open! Met het heerlijke zomerweer voor de deur komt deze versoepeling op het perfecte moment. Om ervoor te zorgen dat iedereen gezond en wel blijft, heeft het demissionaire kabinet op 28 mei tijdens de persconferentie coronaregels besproken. Om je te helpen met het geruststellen van klanten en de overheid vind je in dit artikel 3 tips voor een veilig ventilatieplan voor in jouw horecazaak. 

   De horeca mag weer open zo ga je veilig te werk

   zet de ramen open in de horeca 

   Ken je de uitspraak ARKO nog? Alle ramen kunnen open! Zorg voor een natuurlijke ventilatie door alle ramen in jouw horecazaak open te zetten. Hierdoor blijven de ruimtes goed geventileerd. Door de ramen en deuren tegen elkaar open te zetten creëer je een natuurlijke luchtstroom die ervoor zorgt dat co2 zich niet kan ophopen.

   Als het co2 gehalte in een ruimte te hoog wordt dan betekend dit dat er teveel uitgeademde lucht is opgehoopt in de ruimte. Dit zorgt al snel voor gezondheidsklachten zoals concentratieproblemen en vermoeidheid. Hoe meer co2 zich ophoopt in een ruimte, hoe groter de kans dat de lucht geïnfecteerd is met virusdeeltjes. 

   Veiligheid voorop: ventileer mechanisch

   Om zeker te weten dat CO2 ophoping in jouw horecazaak geen gevaar is, is het aan te raden om een mechanisch ventilatiesysteem te laten installeren. Zorg ervoor dat je 24/7 de mogelijkheid hebt om de ruimte goed te ventileren. Ook op dagen dat het slecht weer is en de deuren en ramen niet open kunnen. 

   Als je het mechanische ventilatiesysteem laat installeren, zorg er dan voor dat je een ventilatiesysteem kiest waar een CO2 meter aan is gekoppeld. Bereid je voor op de veranderende ventilatieregels in de horeca. De zomer van 2021 kan een mooie tijd worden mits je je als ondernemer aan de regels houdt. 

   CO2 meter verplicht in de horeca 

   Om de veiligheid te waarborgen tijdens de versoepelingen en om mensen gerust te stellen, is het vanaf 9 juni verplicht om zichtbaar een CO2 meter te hebben hangen in de horeca. Om dit te controleren komen er drempelwaardes en controles. Wanneer het CO2 gehalte in een ruimte de norm overschrijd, dan zijn er consequenties. de ruimte moet dan onmiddellijk gesloten worden. voorkom dat je jouw horecazaak weer moet sluiten door een mechanisch ventilatiesysteem met CO2 meter te kiezen. 

   Hang de CO2 meter op een zichtbare plek. Kies bijvoorbeeld voor een meter die met lampjes aangeeft of de luchtkwaliteit optimaal is of niet. Je dient per ruimte één CO2 meter op te hangen. Hierdoor kun je overal de luchtkwaliteit monitoren. Hoeveel CO2 meters je nodig hebt in jouw horecazaak ligt aan de grootte van de ruimte.  

   Ventileren tijdens corona 

   Ventileren is niet alleen tijdens corona belangrijk. Het is altijd belangrijk dat jouw bedrijf goed is geventileerd zodat bezoekers en het personeel in de ruimte zich goed blijven voelen. Investeer in mechanische ventilatie voor blije klanten en gelukkig personeel. 

   De horeca mag weer open
   De horeca

   Een gebrek aan ventilatie en een te hoog CO2 gehalte zorgt voor meer kans op coronabesmettingen. Als het CO2 gehalte te hoog is dan betekend dat er te weinig schone lucht in de ruimte is. Hierdoor ademen mensen uitgeademde lucht weer in. Zorg voor een veilige en schone omgeving door te investeren in mechanische ventilatie.

   Wij hopen dat je met deze tips een veilige en schone omgeving kunt creëren. Hopelijk kun jij je snel weer focussen op het leukste onderdeel in de horeca. het klantcontact en het bereiden van de lekkerste drankjes en hapjes. Neem vandaag contact met ons op om erachter te komen hoe jij kunt besparen terwijl je investeert in mechanische ventilatie. Onze professionals staan graag voor jou en jouw horecazaak klaar. 

   Pin It on Pinterest

   Share This