+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Cortenstalen luchtkanalen zijn de perfecte oplossing voor grote ventilatiesystemen. Ze zijn sterk, duurzaam en bestand tegen corrosie. Deze luchtkanalen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen hoge temperaturen, druk en trillingen, waardoor ze de ideale keuze zijn voor industriële toepassingen. Ben jij op zoek naar meer informatie over corenstalen luchtkanalen voor projecten met een hoog risico? Lees snel verder! 

   Cortenstaal luchtkanalen

   Wat is Cortenstaal precies?

   Cortenstaal is uiterst kosteneffectief en kan worden gebruikt in een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder HVAC-systemen, industriële ventilatiesystemen en commerciële gebouwen. Het staat ook bekend om zijn superieure sterkte-gewichtsverhouding, waardoor het een ideale keuze is voor grote ventilatiesystemen die grote hoeveelheden lucht moeten transporteren. Cortenstalen kanalen kunnen ook worden gebruikt in combinatie met andere materialen zoals gegalvaniseerd staal of roestvrij staal om maatwerkoplossingen te creëren die aan alle eisen voldoen.

   Cortenstaal is een soort staallegering die is ontwikkeld om superieure corrosieweerstand en sterkte te bieden. Deze legering bestaat uit koper, chroom, nikkel en andere elementen die in specifieke verhoudingen worden gecombineerd om een materiaal te creëren dat zeer goed bestand is tegen corrosie. Het heeft ook het extra voordeel dat het een uniek esthetisch uiterlijk heeft vanwege de patinavorming in de loop van de tijd. Op den duur draagt cortenstaal dat zichtbaar is dus bij aan de uitstraling van het gebouw! Robuust en industrieel.

   Cortenstaal luchtkanalen in grote gebouwen

   Cortenstaal is een ideaal materiaal voor grote mechanische ventilatiesystemen. Het heeft een hoge corrosieweerstand, waardoor het perfect is voor buitentoepassingen. De sterkte en duurzaamheid maken het bovendien geschikt voor gebruik in grootschalige systemen. Cortenstaal is relatief licht van gewicht in vergelijking met andere materialen, waardoor het gemakkelijker te installeren en te onderhouden is. Vanwege de vele voordelen is cortenstaal een favoriet materiaal geworden voor grote mechanische ventilatiesystemen met veel luchtkanalen. Denk bijvoorbeeld aan mechanische ventilatiesystemen in fabrieken, overdekte winkelcentra of gevangenissen.

   Naast cortenstaal zijn ventilatiekanalen meestal gemaakt van gegalvaniseerd staal, aluminium of glasvezel. Sommige kanalen kunnen ook van kunststof of ander synthetisch materiaal zijn gemaakt. Elke materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen als het gaat om luchtventilatiekanalen. Gegalvaniseerd staal is bijvoorbeeld sterk en duurzaam, maar kan na verloop van tijd gevoelig zijn voor corrosie, terwijl aluminium licht van gewicht is maar niet zo sterk als staal.

   Professionele installatie van nieuwe systemen

   Grote mechanische ventilatiesystemen zijn een belangrijk onderdeel van elk commercieel gebouw. Ze helpen de lucht fris en schoon te houden, de energiekosten te verlagen en de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren. Ze helpen ook om het risico op ziektes en allergieën via de lucht te verminderen. Onder andere door stof, pollen, schimmelsporen en andere verontreinigingen uit de lucht te verwijderen.

   De installatie van grote mechanische ventilatiesystemen kan een kostbare investering zijn voor bedrijven, maar kan op de lange termijn aanzienlijke besparingen opleveren. Een investering in een goed ventilatiesysteem in jouw bedrijfspand of fabriek, verdient zich op een gegeven moment zelfs terug! Werkt het systeem namelijk optimaal, dan bespaar je al snel honderden euro’s aan stookkosten én energiekosten.

   Ben je op zoek naar meer informatie over het aanleggen van mechanische ventilatie voor commerciële of residentiële bouwprojecten? Neem nu contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en vraag naar de mogelijkheden voor het installeren van grote mechanische ventilatiesystemen in fabrieken of bedrijfspanden.

   Pin It on Pinterest

   Share This