+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   CO2 ophoping merk je niet. Koolstofdioxide (CO2) is een bij kamer temperatuur geur-, kleur en smaakloos giftig gas dat wij uitademen. Wij ademen kleine hoeveelheden CO2 uit maar over de hele dag kan CO2 in de lucht toch oplopen. De waarde van koolstofdioxide in de lucht wordt aangeduid als PPM (parts per million) waarden. Een CO2 meter kan je helpen bij het meten van de hoeveelheid koolstofdioxide in de lucht. Wees bewust van het binnenklimaat met een CO2 meter en voorkom onvoorziene vergiftiging.

   Waarom is het belangrijk om CO2 te meten?

   Als er veel mensen tegelijk in een ruimte verblijven, voor langere tijd, dan is het belangrijk dat de ruimte goed geventileerd wordt. Op het moment dat er teveel koolstofdioxide in een ruimte ophoopt dan heeft dit gevolgen voor je gezondheid. Zo is het mogelijk dat je last krijgt van hoofdpijn, concentratieproblemen en verergering van allergieën.

   Om CO2 ophoping te voorkomen kun je de koolstofdioxide waarden in de lucht meten met een CO2 meter. Zo krijg je een goed beeld van de koolstofdioxide waarden in de lucht. Zodra de waarden gevaarlijk worden hoor je een pieptoon die je alarmeert. Zo kun je op tijd voor ventilatie zorgen. CO2 ophoping zorgt voor een ongezond binnenklimaat maar met een meter kun je bewust met koolstofdioxide ophoping omgaan.

   Overzicht van goede tot gevaarlijke PPM waarden

   Gezien mensen zelf verantwoordelijk zijn voor de uitstoot van CO2 is het vanzelfsprekend dat lage waarden niet gevaarlijk voor je zijn. Dit is echter anders wanneer de PPM waarden te hoog worden. Dit zijn de cijfers die belangrijk zijn bij het meten van koolstofdioxide:

   • 450 tot 800 PPM: de ruimte is goed geventileerd en de CO2 uitstoot vormt geen gevaar of nadelen voor de gezondheid.
   • 800 tot 1200 PPM: de ruimte is niet goed geventileerd en dit merk je na verloop van tijd aan verminderde concentratie of hoofdpijn. Ventileer de ruimte door ramen te openen of het ventilatiesysteem in te schakelen.
   • 1200 tot 2000 PPM: de PPM waarden zijn te hoog. Hierdoor krijgen de hersenen minder zuurstof dan gewenst. Ventileren is bij deze waarden noodzakelijk.

   CO2 ophoping voorkomen met een goed ventilatiesysteem

   Om koolstofdioxide ophoping te voorkomen kun je de ramen in het gebouw waar je je in bevindt openzetten. Zo haal je op de meest eenvoudige manier frisse lucht naar binnen en duw je CO2 ophoping naar buiten. Het openzetten van ramen is in de zomer geen probleem, maar tijdens koude winterdagen houd je de ramen waarschijnlijk liever gesloten.

    

   Door een goed ventilatiesysteem te installeren in jouw woning of bedrijfspand, reguleer je niet alleen de PPM waarden maar reguleer je ook de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte. Je kunt met een goed ventilatiesysteem zelfs op kosten besparen. Ben jij benieuwd naar wat Cubica3 voor jouw binnenklimaat kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op om te bespreken welke ventilatiesystemen bij jouw behoeften passen en start vandaag met het bewust worden van het binnenklimaat van jouw woning of bedrijfspand.

    

   Pin It on Pinterest

   Share This