+31 6 29540828 info@cubica3.nl

   Mechanische ventilatie wordt toegepast in gebouwen om de luchtkwaliteit en temperatuur te kunnen beïnvloeden. Hiernaast zorgt het systeem voor het reguleren van de luchtvochtigheid in het gebouw. De meest eenvoudige vorm van mechanische ventilatie is een ventilator die buitenlucht het gebouw in blaast. Dit type ventilatie kan echter duur en inefficiënt zijn, omdat het doorgaans veel energie kost om de buitenlucht naar binnen te persen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig nieuwe technologieën die ventilatie efficiënter maken. Is jouw mechanische ventilatiesysteem aan vervanging toe? Dan is dit alles wat je moet weten over het vervangen van mechanische ventilatie.

   vervangen mechanische ventilatie

   Mechanische ventilatie vervangen

   Voordat je je mechanische ventilatie systeem laat vervangen, wil je natuurlijk eerst weten waarom en wanneer je een mechanisch ventilatiesysteem moet vervangen.

   “Wist je dat… een mechanisch ventilatiesysteem gemiddeld 15 jaar operationeel blijft?”

   Toch is het vervangen van je mechanische ventilatie door veroudering niet de enige reden waarom de unit aan vervanging toe kan zijn.

   Vervangen van de ventilatie unit om te besparen

   Stel dat je zo’n 10 jaar geleden in een woning bent gaan wonen. Op dat moment was het, inmiddels oude mechanische ventilatiesysteem net geplaatst en deed het prima zijn werk. Inmiddels zijn er grote sprongen gemaakt op gebied van technologieën, waardoor mechanische ventilatie units slimmer en effectiever zijn geworden. Wil je bijvoorbeeld zeker weten dat het binnenklimaat optimaal is, dan kun je het CO2 gehalte en de luchtvochtigheid bijvoorbeeld in de gaten houden met een slimme unit. Dit zorgt op de korte en lange termijn voor minder kosten, omdat een optimale luchtkwaliteit voor een comfortabele temperatuur in huis zorgt.

   Ontdekken wat jij kunt besparen door te investeren in een vervanging van mechanische ventilatie? Neem nu contact met ons op voor advies op maar.

   Hoe lang duurt het om mechanische ventilatie te vervangen?

   Omdat er in het verleden al een volledige installatie is aangelegd, is het bij de vervanging van mechanische ventilatie niet nodig om alle buizen ook te vervangen. Dit maakt het inwisselen van de unit een stuk eenvoudiger en bovendien sneller. Toch hangt de duur van de vervanging af van een aantal factoren:

   • Waar je woont. Woon je bijvoorbeeld op de 12e verdieping van een flatgebouw, dan kan het vervangen wat langer duren.
   • Wie het buizensysteem heeft aangelegd. Is het systeem geïnstalleerd door een professional, dan is het vervangen vaak zo gedaan.
   • Wat voor soort unit je kiest. Meestal duurt het vervangen van een unit niet langer dan enkele uren. 

   Een unit laten vervangen door Cubica³

   Kies je voor de professionals van Cubica³ voor het vervangen van je mechanische ventilatiesysteem? Dan mag je rekenen op 7 jaar ervaring in het adviseren, installeren en onderhouden van ventilatiesystemen. Je kunt dus niet alleen rekenen op advies op maat, maar na het installeren van een unit kun je ook bij ons terecht voor het onderhouden van de ventilatie unit. Dit zorgt er niet alleen voor dat de unit goed blijft werken, maar ook voor een langere levensduur van de nieuwe ventilatie unit. 

   Ben je benieuwd wat jij kunt besparen met een vervanging van de mechanische ventilatie unit? Neem nu contact met ons op voor meer informatie of lees hier meer over het vervangen van mechanische ventilatie. 

   Pin It on Pinterest

   Share This